Il y a des absents?/ Sunt absenti?
Lis le texte/Citeste textul
Qui veut aller au tableau?/Cine vrea sa iasa la tabla?
Ecrivez/Scrieti
Repondez aux questions/Raspundeti la intrebari
Leve-toi/ Ridica-te
Asseye-toi/Aseaza-te
In general, cam astea sunt "comenzile" pe care le folosesc eu cel mai des. Evident, daca sunt la o clasa de avansati, tot ce spun, spun in franceza, cu exceptia unor explicatii de gramatica, atunci cand in gramatica romana nu exista corespondent.
Stai calma! Cand noi am avut inspectie la franceza ne-a intrebat din niste chestii pe care le-am facut in clasa.Imi amintesc ca ne-a intrebat de ce ne place sa calatorim si intrebari de genul asta si noi sa dam diferite argumente.Cand ne pune sa iesim la tabla ne spune ceva de genul:"Va au tableau noir!". Cand vrea sa scriem sau sa respundem ne intreaba:"Qui veux ecrit?" sau "Qui veux repondre?".
De obicei te intreaba daca ai emotii si daca iesi la tabla la un subiect mai personal cum ar fi calatoriile sau hobby-urile te va intreba care sunt parerile tale.
tips: nu strica sa te duci la ea si sa ii spui ca iti este frica dar daca nu excelezi la materia asta nu iti face griji, nu vei fi ascultata. good luck
Buna!
Profa de franceza noua en da exercitii si primi 3 care au mers la ea la catedra si am facut corect exercitiile ne da 10 si eu deja am 7 de 10 ...Depinde din ce ati invatat va da
bafta la inspectie! sa iei o nota buna
Buna!
noi cand am avut inspectie la franceza doamna profesoara ne-a dat o fisa si am facut exercitii de pe ea.
nu ne-a scos la tabla atunci.
depinde si de profesoara voastra poate ea o sa vrea sa va dea test sau sa va predea o lectie
bye.