Buna! Nu stiu ce sa ma mai fac, sunt intr-o criza de timp.
Anul asta am bacul si nu pot absolut deloc sa invat la romana, pur si simplu nu imi intra in cap nimic, repet un fragment de 4 rânduri 10 minute si nu rețin nimic, in simulare am luat 5 la romana fara subiectul 3 scris;( La matematica in schimb ma descurc foarte bine.
Pe viitor imi doream sa dau la drept însă având in vedere capacitatea mea de memorare mi-am pierdut orice speranta (( Voi cum ati reusit sa luati bacul la materiile umane (bio, romana, geografie, istorie )? Credeti ca mai am timp pana la bac sa invat comentariile la lb romana si materia la bio?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Este simplu; inchizi toate electrnicele din camera unde inveti si timp de 3-4 pore cat inveti nu ai decat cartea si caietul in fata si pe nimeni sa te distraga.
Citesti un paragraf si apoi te straduiesti sa spui cu cuvinetele tale doar esenta acelui paragraf, nu sa-l inveti pe de rost, ca nu-l vei retine niciodata.
Este timp pentru invatat daca toate sambetele si duminicile pana la examen invetide dimineata pana seara, cu pauzede masa si dus la wc.
Dupa cum am spus, telefonul, pc-ul si orice aparat electronic trebuie sa fie INCHISE si neatinse pana seara, cand ai terminat de invatat.
Prietenii si iesirile trebuiesc anulate pana dupa BAC fiindca ai examenul vietii, de care depinde viitorul si cariera ta pentru urmatorii 40 de ani.
Ai timp eu am luat 4 la romana cand am dat, mi-a picat moara cu noroc si am stiut doar cuvintele babei. Primul pas ar fi asta lasa poeziile la sfarsit, incepe cu nuvela, basmul, romanele astea sunt mai usor de retinut ca sunt povesti si ti minte usor.Al doilea pas presupun ca ai pe o foaie textele dar sunt cuvinte de alea scarboase, asa am avut si eu si ca sa pot memora am cautat pe google sinonimele cuvintelor alora grele de retinut si am inceput sa transcriu pe alta foaie fara cuvintele alea naspa.Inca ceva eu am mai si scurtat din ele n-am stat sa invat peste 400 de cuvinte.Ideea e ca aia iti inumara primele 2-3 randuri de la compunere si ultimele 2-3 randuri si vor sa vada ca ai 10 cuvinte pe rand, daca ai 10 cuvinte pe rand se asteapta sa ai 40 de randuri, eu de exemplu la plumb am scurtat asa mult compunerea incat am facut de 300 de cuvinte si am scris la primele 2-3 randuri cate 10 cuvinte dupa am inceput sa le scriu mai labartat ca sa imi iasa 40 de randuri.Ideea e sa schimbi cuvintele alea greu de memorat si sa pui cuvintele usoare.Stiu ca la bac cacati astia de profesori mai si depuncteaza daca ai un limbaj mai de lemn dar totusi eu am luat un 8 facand ce ti-am zis eu mai sus.La bio geografie si istorie nu ma pot pronunta ca am dat la mate si fizica.Din ce am vazut la colegii pe care i-am avut la bio daca le gandesti poti lua nota mare, nu MEMORA ca la romana ca nu e bine.
Inca ceva nu sta sa le citesti pe toate, citeste una pana o inveti calumea si zi-o in gand oriunde oricand, eu ajunsesem in halul ala incat cat asteptam motocaru in statie ziceam operele in gand, mergeam acasa tot aia faceam, asta faceam peste tot efectiv))))))).Asa le memorasem in halul ala de stiam si virgulele unde erau puse pe foaie.
Bai eu am invatat cu 3 zile inainte de bac am luat 6.2 uite. In viata in orice trebuie sa ai un plan. Eu am scris toate operele pe foaie si le am citit. Tu ai timp scrie pe zi 2 opere si citeste le de 3 4 ori. Succes
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.225.234.56) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro