| KimKimie42 a întrebat:

Nu știu cum să încep exact, dar știu că am nevoie de sfaturi. Sunt un om mediocru și e dezamăgitor. Îmi pierd mult timp cu telefonul în loc să mă dezvolt din punct de vedere intelectual. Am citit câteva cărți în viața asta, dar nu am rămas cu foarte multe. Sunt la facultate acum și observ câte lacune culturale am (dacă pot spune așa, și nu, nu mă refer la noile materii pe care am început să le studiez, pentru că e normal să nu știu prea multe despre ele, ci despre lume, cultură, da, pur și simplu cultură generală). Într-adevăr, am fost influețată și de oamenii din jurul meu, în special în gimaziu și liceu, unde în mod evident se punea accentul pe a obține niște note și nu a învăța pentru a te dezvolta. Așa că ce aș putea face acum? Din punctul meu de vedere, mi se pare că cea mai bună soluție este să mă apuc de citit, dar mi se pare că nu am abilitatea, răbdarea și mai ales atenția să mai citesc, din moment ce nu mi-am format obiceiul de a citi în copilărie și am ajuns să îmi pierd atât de mult timp cu telefonul. Urăsc să fiu un om mediocru și iată că exact asta sunt! Îmi puteți da sfaturi în acest sens? Vreau să știu mai multe despre oamenii importanți care au existat și încă există, viața lor și cum au contribuit la formarea acestei lumi, despre filosofie, psihologie, literatură etc. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar hai ca nu este asa de rau... zau asa. Este ok.

In primul rand este bine ca stii ce vrei si te felicit. In al doilea rand, nu te mai desconsidera asa de mult, nu iti face bine.

In al treilea rand (si posibil ultimul), esti cum trebuie sa fii in momentul si secunda asta. Tu esti singura persoana care conteaza pentru tine. Doar tu. Tu ai inceput sa traiesti si tu o sa sfarsesti... peste 500 de ani tongue sau chiar mai mult.
Daca lucurile erau altfel, tu erai altfel. Asa ca... esti pe drumul cel bun. De altfel, nu exista un drum gresit si un drum corect. Exista doar drumul, nu exista alegeri corecte sau gresite. Si cel mai important, nu lua ideile de bune. Nici ale mele chiar, doar accepta ca mereu exista ceva mai mult decat crezi.

Legat de citit, cineva mi-a zis candva, ca nu conteaza ce citesti ci ce iei din ce citesti. Eu mereu am fost de parere ca acele carti bune si potrivite pentru fiecare persoana vin atunci cand trebuie. Cartea vine la om, nu invers. Asta este parerea mea, pentru ca asa mi s-a intamplat mereu happy. Si vin prin diferite situatii, in care vrei sa stii ceva, sa te dezvolti, sa te informezi sau sa te destinzi.

Carti despre stiinta si filosofie... prederatele mele. Sa nu ne mai lungim, poti sa citesti cand vrei, ce vrei. Nu reflecta ce fel de persoana esti, mediocra sau altceva. Nu. Doar tu reflecti ceea ce esti.

Recomand sa incepi cu Eckhart Tolle - "Un pamant nou". Desi eu am inceput cu "Puterea prezentului" si o sa le recomand mereu cu caldura. Urmatoarele o sa vina de la sine.

O seara faina!

| KimKimie42 explică (pentru DoarBogdan):

Deci, zic sa incep cu inceputul (ma ierti de pleonasm, dar trebuia sa fac astalaughing ). Nu e vorba ca ma desconsider, insa e ca si cum m-as privi intr-o oglinda si as dori sa imbunatatesc tot ce as putea (deocamdata e doar o vointa fara actiuni prea multe). Si am anumite asteptari de la mine, totusilaughing Imi vad si celalate parti din viata pentru care chiar sunt multumita si continui sa ma incurajez. Lasand evenimentele astea mai personale, o sa continui zicand ca nu rezonez cu principiul tau. Te respect pentru ce ai spus, insa eu nu gandesc asa, de asta continui sa cred ca exista alegeri bune pe care le facem, dar si gresite. Mi s-ar parea monotona viata in care cumva binele nu exista (si din moment ce binele nu exista, atunci nici raul, pana la urma nu putem defini raul fara prezenta binelui). Apreciez ca ai zis sa nu iau ideile de bune si sa accept faptul ca exista ceva mai mult decat cred. Dap, foarte adevarat. Viziunea ta cu privire la citit, chiar mi-a dat de gandit. Cred ca ai dreptate. N-am constientizat asta, dar pana acum, cred ca s-a intamplat exact cum ai spuslaughing Si e foarte tare. Aveam nevoie de raspunsul tau sa ma prind de minunile astea ciudate de cum vin cartile la noi in momentul in care avem nevoie de ele. Multumesc si pentru cartile propuse, cat si pentru ca ti-ai facut timp sa imi raspunzihappy O seara (noapte acum) faina iti doresc si eu!

| DoarBogdan a răspuns (pentru KimKimie42):

Mersi!
Si chiar a fost o seara faina laughing

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și-au trăit viata, formând lumea asta, nu citind și bocind o grămadă de cărți. Că poți să citești, o grămadă de cărți dar asta nu te face mai deștept, degeaba ai cultura generala daca nu ai experiență de viață, adică ști totul dar până la urmă nu ști absolut nimic. Pentru că n-ai trăit pe pielea ta.

Cea mai mare greșeală, e sa te bagi cu nasul în cărți, din telefon. Nu asta e soluția, cărțile îți pot fi un prilej de relaxare(reflectare), dar nu principalul tau obiectiv sa te dezvolți.
Nu ai nevoie de multe cărți spre domeniul asta, una singura și buna,, de Marcus Aurelius.
Dai de viață numai, după facultate până atunci ești înca mult inconștient de ce înseamnă viață.

| KimKimie42 explică (pentru anonim_4396):

Clar. Sunt foarte de acord. Nici nu as avea de gand sa fac asa ceva. Viata trebuie traita. Eu am pus un pic mai mult accentul pe citit, pentru ca mai apoi nu stiu cand voi mai avea timp. In plus, nu si din carti inveti despre experienta altora cu privire la viata? Cititnd, meditand, te ajuta totusi sa iti formezi anumite principii pe care sa le aplici in viata, poti invata din greselile altora sau din intelepciunea lor. Stiu ca pentru altii pare ceva foarte ok sa inveti din propriile greseli, incercari, esecuri, dar pentru mine asta mi se pare o pierdere inutila de timp, cand ai avea in fata niste "instructiuni", experiente. Normal ca n-o sa le pot aplica mereu, si ca o sa am propriile-mi greseli, ca doar om sunt, dar sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.

| Cksihja a răspuns:

Începi cu povești simple și ușor de citit cum ar fi basmele treci apoi la nuvele apoi poți trece la romane. Dacă începi acum să citești o carte groasă îți va fi greu așa că trebuie să începi ușor să te obișnuiești. Poți citi și de pe telefon povești scrise de alți cititori pe Wattpad.