| HappySadness a întrebat:

O colega de-a mea a citit "Maini inzestrate" de Ben Carson si a innebunit cu totul! Ea are media cam 7 si ceva si nu ii placea scoala deloc. In ultimele saptamani de scoala, in pauze in loc sa se distreze cum facea de obicei, isi rescria caietul la fizica si a zis ca toata vara se pune pe tocit si sa nu o mai deranjam sa iasa afara, si chiar mi-a cerut sa-i imprumut niste carti. Problema e ca m-a facut curios si nu imi dau seama cum poate o carte sa influenteze atat de mult comportamentul unui copil, asa ca as vrea s-o citesc si eu da mi-e frica virgula ca voi pati si eu ca ea. Ce spuneti? S-o citesc sau nu? Funda pentru argumentewinking

Răspuns Câştigător
| 愛日本 a răspuns:

Citeste-o.Ce ar putea sa ti se intample doamne?winking Poate ca de ce are media asa de micuta s-a pus pe invatat, poate ca si-a dat seama ca daca nu invata nu ajunge nicaieri, poate la meseria de gunoier sau altceva... happy Si totusi ce ar putea sa-ti faca o carte. Poate ca nu de la acea carte poate de la altceva. Si eu am o carte de ben carson, wi e chiar maini inzestrate. Este vorba despre Ben, care nu invata nimic la scoala dar a ajuns un doctor care a reusit sa-si faca meseria exact cum trebuie, a reusit sa desparta 2 siamezi (bebelusi cu capurile lipite) iar amandoi au trait, si parintii au fost atat de fericiti, chisr merita s-o citesti este interesanta.☻

7 răspunsuri:
| fevrier a răspuns:

Da, citeşte-o.
Ce i s-a întâmplat colegei tale este un lucru bun, nu te feri de învâţat şi citit niciodată, nu poate face rău. O să vezi că dacă prietena ta se ţine de ce şi-a propus, va fi mai mulţumită de ea însăşi.

| HappySadness explică:

Draga antitemepenet, vreau sa te informez ca eu nu stau gura casca exact cum ai spus tu, si consider ca media pe care o am (9.85) e foarte buna, si nu am tocit niciodata. Daca tu crezi ca numai prin tocit poti ajunge ceva in viata, incearca tu si vei vedea. Si nu stiu cum citesti tu intrebarea, dar nu am zis deloc ca decad daca citesc o carte, Dar am citit mai multe carti care mi-au influentat negativ comportamentul si nu chiar au avut efect. asa ca tine-ti insultele pentru tine si daca vrei sa fi tocilar, n-ai decat. Si nu am zis ca a schimat-o in rau. Dar se cunoaste ca ai inflorit numai ca sa imi poti afirma niste insulte. Daca esti asa inteligent, nu ar trebui sa te cobori la nivelul asta.

| flavyusR a răspuns:

Eu iti recomand sa nu o citesty sa devii si u ca ea.Ea a devenit asa din cauza ca acea carte i-a dat undele sfaturi.Astept funda!

| LoveIsMyDrug a răspuns:

A venit cineva la noi la scoala si ne-a prezentat carte si povestea lui Ben Carson.Eu zic ca merita citita.Te invata multe lucruri.Asta nu inseamna ca o sa devi o tocilara:-J...Si eu am cartiile "Maini Inzestrate" si "Gandeste Cutezator" de Ben Carson dar nu am apucat sa le citesc deoarece am fost preocupata sa invat pentru examene laughing. Dupa ce trec odata de examene o sa le citesc:X

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai gandit ca esti bun la SF? Daca voi aveti impresia ca daca cititi o carte deveniti tocilari sau ce mai inventeaza mica voastra minte de genii inseamna ca de aia se duce de rapa generatia asta!
In ce clasa esti tu ma? Daca esti in 7-a poate fata si-a dat seama ca nu e de gluma cu scoala si ca la anul va da examnele si trebuie sa se pregateasca mai bine, nu sa fie o gura casca ca tine!
Daca esti la liceu e valabil la fel, poate vrea sa se mai ridice, ce treaba ai tu cu ea?
Daca citesti o carte nu decazi maa minte desteapta, ci ti se imbogateste vocabularul si are omul ce sa mai discute cu tine! Tu esti nebun nu ea daca ai impresia ca o carte a schimbat-o! Si inca rau!
rolling eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@BogdanOK dar cine a zis ca e bine sa fii tocilar ma? Sunt in clasa a 9-a si nu am tocit nici macar o fraza, fiindca da, tocitul distruge, atat mintea cat si psihicul! Nu te-am insultat insa prin spusele tale parca in loc sa te bucuri ca, colega pune mai mult accent pe invatatura, mai mult ai fost mirat, insa nu intr-un sens bun. Daca vrea sa toceasca las-o e treaba ei, o sa-si dea ea seama ca nu ii face bine! Si eu am o colega in clasa care toceste tot ce ii dai si rezultatele nu a fost peste masura, insa a fost apreciata la sfarsit de an ca si-a dat silinta sa faca totul bine!
Tu nu fii egoist si nu pune intrebari ironice ca sa ma faci pe mine fraier!winking Dupa felul in care te-ai exprimat in intrebare a denotat ca erai speriat sa citesti o carte! O carte te poate schimba, dar nu cum ai spus tu in intrebare! Aia are mai multe explicatii!winking
In plus colega ta s-a schimbat in bine! Ar trebui sa o incurajezi daca stii ce a fost inainte! Dar e bine sa ai 9.85 si sa iti fie frica cand altul incearca sa se mai imbunatateasca! De insultat, nu te-am insultat precum gandesti tu! Ti-am scos in evidenta trasatura din intrebare! Lucru pe care il fac si acum din raspunsul asta! Trasatura ta de aici e egoismul (si putin fudul, deoarece nu ma interesa pe mine ce medie ai avut).

| XteoX a răspuns:

Buna. de ce sa nu o ciesti? Fiecare om are sentimente diferite, gandeste-te ca daca toti cei ce au citit-o ar fi patit asa, nu sar mai fi vandut, din carte imi povestesti tu nu are efecte deloc rele. ce e rau in a invata? Sincer daca acestea sunt urmarile, cu invatatu m-as apuca si eu sa o citesc laughing