| わたなべ久美子 a întrebat:

O prietena mi-a zis ca daca mergi la profilul bio-chimie(la liceu) te poti face doar medic.E adevarat? Dau funda la raspunsul cu argumente convingatoare.big grin

Răspuns Câştigător
| TheTimeKiller a răspuns:

Nu, nu te poti face doar medic. Teoretic dupa liceu, indiferent de profilul care ai terminat poti sa te duci la orice facultate. Acum depinde ca unele facultati au cerinte(de genul bac luat cu nota peste 7-8, media 9-12 peste 7.50 etc.). Dar sa zicem ca esti la profil filologie si tu vrei sa te duci la ASE. Acolo se face matematica si cei de la filologie nu fac matematica clase 11-12 si nici bac la matematica nu se da deci ar fi greu sa recuperezi atat. Deci d-asta nu se poate face asta. In al doilea rand daca esti la profil mate-info sau bio-chimie poti face aproape orice facultate deoarece la acest profil faci toate materiile importante : matematica, romana, chimie, biologie, fizica, geografie etc. Deci practic un profil de bio-chimie sau mate-info te ajuta mult mai mult(acum depinde si ce vrei sa faci in viata) decat filologie sau stiinte sociale. Apropo, bio-chimie este un profil mediu ca dificultate pentru ca nu o sa fi stresat/a cu matematica(adica sa faci multe ore de matematica) si cu romana(dupa parerea mea matematica si romana sunt niste materii grele )
PS.Si eu ma duc la bio-chimie(acum am facut optiunile), iti urez mult succes!

6 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.
Cred că se referea la "Ştiinţe ale naturii" şi da, este adevărat, dacă după aceea urmezi Facultatea de Medicină poţi deveni medic.
Acesta este un profil foarte bun deoarece faci multe ore de Biologie, Chimie, Fizică, exact obiectele necesare pentru admiterea la Medicină.
Pa-pa.

| ElenaSA a răspuns:

Nu te poti face doar medic, dar pentru ca se invata mai multa fizica, chimie, biologie decat in alta parte poti sa intri mai usor la facultatea de medicina, la medicina veterinara, dar poti sa mergi si la politehnica si la orica facultate vrei tu.

| WholeWorld a răspuns:

Ce argumente ai vrea?
Daca esti la profil stiinte ale naturii poti face mai departe o facultate pentru medicina la ce vreihappy.
Ce-i asa greu?

| Ralucutza15 a răspuns:

Da ai putea ajunge medic, sau chiar farmacist/a! Insa, daca ai vrea sa devii medic conteaza mult mai mult studiile facute la o facultate de medicina. Daca vrei sa te faci medic si ai doar diploma de liceu fara facultate, nu te primeste.In concluzie, ca sa devii medic te poti lipsi de profilul bio-chimie, dar in schimbi sa optezi pentru o facultate de medicina.Insa daca esti pasionat/a si vrei sa stii mai multe despre chimie/biologie ti-as sugera sa faci si liceul cu profil de bio-chimie!
Sper ca te-am ajutat!winking

| DeniseBryella a răspuns:

Nu este adevarat! Poti fi doctor(chirurg, de familie, pediatru), asistent, farmacist, legist, laborant, profesorde biologie de chimie si daca faci si facultatea de medicina si dreptul poti sa devii criminalist...Depinde de ceea ce iti place...winking

| Ellie01 a răspuns:

Nu,nu-i adevarat! Poti urma facultatea de biologie, chimie sau chiar fizica (ajungand profesor), te poti duce la farmacie sau la alte multe facultati.
Dupa mine, profilul bio-chimie este cel mai "echilibrat" din toate, pentru ca ai mai multe optiuni pe viitor.
Daca te gandesti sa te duci la profilul asta, eu iti spun ca faci o alegere inteleapta( eu m-am inscris vineri si l-am pus la prima optiune)!