anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O sa trec direct la subiect. Sunt in clasa a opta si tocmai am dat examenul si am o medie mare pentru intrat la liceu. Problema este urmatoarea: Eu locuiesc intr-un orasel mic cu bunicii mei, unde liceele nu sunt prea grozave. Parintii mei locuiesc in Cluj-Napoca si doresc sa ma mute si pe mine acolo la liceu. Ce sa fac? Sa merg acolo sau sa raman aici pe perioada liceului iar apoi sa merg la facultate la Cluj? Nu stiu ce sa fac. Ar fi pacat sa intru la un liceu cu profesori slabi aici in Resita avand o medie asa mare, plus ca in Cluj-Napoca am mult mai multe oportunitati, dar totusi e greu sa ma despart asa usor de locul unde am copilarit si de prieteni chiar daca viitorul conteaza mult mai mult ca si trecutul. Sa raman aici sau sa ma mut? Conteaza orice raspuns, un ajutor va rog!

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi prezint un "argument" destul de bun : dacă faci liceul în Reşiţa, NU ai nici o şansă să reuşeşti ( la buget ) la o facultate ( bună ) din Cluj-Napoca sad
Deci, îţi recomand să faci liceul în Cluj!

Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

#Art.44. (1) Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până la data de 6 iulie 2015, de la unitatea şcolară pe care au absolvit-o, fişa de înscriere, completată cu datele personale şi, după caz, cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, cu media de admitere. Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea.
(2) Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/părinţilor, care semnează de primire în registrul şcolii. În acest registru, se consemnează clar natura documentului eliberat: "fişă de înscriere pentru admitere în licee" şi motivul eliberării fişei: "participare la admitere în alt judeţ".
(3) Candidaţii menţionaţi la alin. (1) se vor înscrie direct cu această fişă în judeţul în care doresc să fie repartizaţi. # - SURSA = Broşura admiterii 2015 ( I.S.J. Cluj ) de la linkul :
http://www.isjcj.ro/htm/Admitere/2015/Brosura_2015.pdf

Deci, de la şcoala din Reşiţa, ţi se eliberează dosarul şi te vei înscrie la Centrul SPECIAL din Cluj-Napoca!
Adresa acestuia NU este precizată în acea Broşură - deci, cel mai probabil, Centrul Special este organizat în cadrul I.S.J. Cluj - Cluj-Napoca, p-ta Stefan cel Mare, nr. 4, tel. 40-(0)264-594672.
Oricum, este PREFERABIL să daţi un telefon ( 0264/594672; 0264/592832 ) şi să întrebaţi adresa Centrului SPECIAL de înscriere pentru elevii proveniţi din alte judeţe!

Repartizarea se face în mod COMPUTERIZAT în funcţie de media de admitere şi de ordinea în care ai scris liceele pe Fişa cu opţiuni :)

Vezi "Algoritmul de repartizare în licee 2015" la linkul oficial :
http://admitere.edu.ro/Algoritm.aspx

http://admitere.edu.ro/Info/algoritmul_de_repartizare_2015.pdf

"Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016 :

3 – 7 iulie 2015 = Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea
...
4 – 8 iulie 2015 = Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
...
14 iulie 2015 = Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016

15 iulie 2015 = Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti

15 iulie 2015 = Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie -24 iulie 2015 = Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi " - SURSA = Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.isjbraila.ro/......u_2015.pdf

În perioada 3–7 iulie 2015 se face şedinţă cu părinţii + elevii : la acea şedinţă, în cazul tău, o să-ţi dea Fişa cu opţiuni pe care o vei completa în Cluj-Napoca ( preferabil cât mai multe opţiuni cu licee din Cluj - găseşti lista şi mediile acestora în Broşura indicată de mine anterior )!
După completarea Fişei la acel Centru SPECIAL, Fişa se predă la ei şi o vor transmite mai departe...

În perioada 16 iulie-24 iulie 2015 trebuie să mergi ( însoţit/ă de un părinte/tutore legal ) să-ţi depui dosarul la liceul unde ai fost repartizat/ă!

"Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:
a) cererea de înscriere;
b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a
d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală." - SURSA = "Broşura Admiterii 2015".

a) Cererea de înscriere o primeşti de la liceul unde te vei înscrie.

b) Cartea de identitate ( dacă ai ) + Certificatul de Naştere în copie legalizată = le duci la un NOTAR public pentru legalizare.

c) Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională clasa a VIII-a = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.

d) Foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.

e) Fişa medicală = o primeşti în dosarul de la şcoala absolvită.
Dacă NU ai primit-o, atunci trebuie să mergi la Dispensarul Şcolar sau la medicul de familie pentru o copie după fişa medicală!

Vezi alte detalii în "Broşura Admiterii 2015" de la linkul anterior...

| neutrino a răspuns:

Gata, copilaria a luat sfarsit! Mergi in Cluj.

| soloangel01 a răspuns:

Du-te mai la Cluj, la parinti. Nu-ti fa griji in privinta prietenilor, prieteni gasesti oriunde, mai buni, mai rai dar conteaza ca ii gasesti peste tot. Plus ca un liceu mai bun te formeaza mai bine pentru viitor, ai parintii aproape. Incearca sa te detasezi de bunici pentru ca poti sa cazi intr-o depresie sau ceva daca ei mor si tu i-ai considerat niste parinti, dar nu te gandi la asta acum. Oricum nu e cum vrem noi, cei ce am raspuns la intrebare, este si dupa parinti sau bunici. Tu de ce ai stat pana acum la bunici si nu ai stat cu parintii? Daca parintii au fost plecati din tara de ce nu ai vrea sa stai cu ei? Daca nu vrei sa stai cu ei din cauza ca te-ai obisnuit la bunici gandeste-te ca la Cluj o sa fie mai bine. Bafta!

| PinkPanther001 a răspuns:

Important este viitorul, prieteni iti faci la tot pasul! Mergi in Cluj in vacante poti merge in vizita la bunici si la locul copilariei tale happy

| Hyora a răspuns:

Pai, cred ca ar trebui sa te duci sa faci liceul in Cluj-Napoca, pentru binele viitorului tau, iar in vacante poti sa te duci sa stai la bunici. Sper ca te-am ajutat. O seara faina happy

| cicilove a răspuns:

Iti sugerezi sa iti consulti si bunicii, poti incerca eventual un an de liceu la Resita, sa vezi cat de bine stiu sa instruiasca profesorii de acolo si apoi sa te muti la Cluj, daca sunt inconveniente. Desi ai dreptate, orizonturile sunt mai largi acolo. Depinde cum iti e tie mai bine, desi cand vine vorba de construit un viitor, e mai bine sa renunti la afectivitate. Multa bafta si sper sa iei decizia corecta! :*