anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
o spun de la inceput pentru a va atrage atentia, si apoi voi pune intrebarea:FFUUUNNDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
caut de mult niste carti serioase despre vampiri-subiect care chiar ma pasioneaza, dar nu romane, gen twilight, ci date despre vampirism si istoria lui, legende, s. a. m. d.
as aprecia muult mai mult daca ar fi groase, cu date adevarate, si poate mai vechi-acelea par mai reale...
daca ati putea sa imi sugerati niste carti, si cu niste link-uri de unde sa le cumpar sau sa le citesc online/descriere, ar fi grozav.
am vazut in fff multe filme sau chiar in alte reviste sau carti fotografii cu niste carti groase si antice(vechi, nu neaparat uzate-ma refer la valoarea informativa)care aveau titluri simple si la obiect, spre exemplu...thinking :,, VAMPIRI,, scris mare si arcuit, cu litere din fier.
nu prea ma intereseaza pretul, pentru ca as putea strange bani in timp pentru achitarea lor.
nu ca as crede ca exista, dar este un subiect ffffffffffff interesant, m-am interesat si de aspectele negative ale posibilatii existentei lor si despre motivele crearii acestui mit, cum ar fi profiria si turbarea, dar si actiunile deplasate/exagerate ale unor oameni precum vlad tepes si contesa sangeroase, pesonalitati ce au existat in realitate.
va implor, incercati sa ma ajutati.
este un aspect ff important pentru mine.
promit ca voi vota raspunsurile si celui mai bun ii voi oferii cele 100 de puncte.

7 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

In primul rind subiectul vampirilor nu poate duce la nimic serios.
apoi daca vrei teorie despre mitul vampirilor din partea unora care s-au documentat iti recomand romanele din seria Vampire- the masquerade.

| thealchemist a răspuns:

Lumea WoD care include povestile (romane, jocuri, etc.) despre vampiri e una f bine documentata. daca vrei teorie cred ca poti sa crezi baza pe care se cladeste povestea iar in ceea ce priveste vampirii nu am mai intilnit nicaieri asa o solida documentare chiar daca la prima vedere nu e decit o fantezie.

| PinkPanther a răspuns:

Din cate stiu nu exista astfel de carti, sorry
Dar daca vrei totusi ceva fictiune faina incearca Palatul si Hotel Transilvania, fac parte dintr-o serie de mai multe carti dar din pacate la noi in tara au aparut doar astea 2

| Theaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Iti recomand Twilight si The Vampire Diaries. Astea-s cele mai populare. Vampirii sunt cel mai popular subiect pentru moment, asa ca urmareste piata! Poate va aparea ceea ce iti doresti.

Sper ca am ajutat.
Lectura placuta!

| fdhgcvnb a răspuns:

Multumesc @thealchemist,pentru sinceritate,stiu ca nu exista,dat ma intereseaza totusi acest subiect(cel mai mare vis al meu este sa devin vampirolog sau criptozoolog macar-desi stiu ca este o slujba fara viitor,mai ales in Romania)si da,ai dreptate, caut teorie, nu opere beletristice-adica romane-dar multumesc oricum pentru timpul acordat.nu cred ca voi gasi oricum vreo enciclopedie referitoare la vampirism cu origini cat de cat reale.

| DXbam a răspuns:

Ce zici de Jurnalele Vampirilor...http://www.okian.ro/......rilor.html
Sper ca ti-am fost de ajutor.