Poti sa intri la medicina de la orice profil, atata timp cat esti de nota 10 la biologie, chimie si fizica. Doar ca iti av fi foarte greu sa faci facultatea de medicina daca nu esti macar de 8-9 la matematica, fiindca ai multa nevoie de tipul de gandire logica indusa de matematica. In plus, ai nevoie de multa multa geometrie in timpul facultatii si o sa ai luni de cosmar daca nu o stapanesti bine de tot.
Multumesc mult, Brigaela.dar trebuie sa stii chiar multa matematica? ...sau lucrurile de baza? cred ca lipsa mea de cunostinte in matematica ar fi un obstacol pe care trebuie sa il dobor.dar eu chiar nu inteleg matematica..si de aici pleaca si problemele la fizica si chimie, care sunt strans legate de matematica.
As putea sa iti trimit maine un mesaj? as vrea sa iti pun mai multe intrebari daca ai vrea sa ma asculti.insa nu cred ca raspunsul tau la aceasta intrebare este loc pentru conversatii. noapte buna, Brigaela.
Eu am fost mereu de 10 la matematica in liceu, pana in clasa a XII-a, cand am lasat-o moale cu invatatul (nu dadeam bac) si asa ca am ajuns cam de 7. In primul an de facultate am avut mari probleme la biofizica, fiindca aveam nevoie de integrale duble si circulare pe care nu stiam sa le fac (se predau in trimestrul al doilea dintr-a XII-a), de matrici complexe si de limite complexe, la care ma descurcam foarte greu. Am regretat enorm ca nu am muncit mai mult la matematica sa stiu la perfectie toata matematica din liceu. Nu, in nici un caz nu iti vor ajunge lucrurile de baza. sau, ma rog, iti vor ajunge daca vrei sa faci mediocru medicina.
Cu geometria nu am avut niciodata probleme, chiar si acum, dupa 20 de ani de cand am terminat liceul pot face orice problema de gemoetrie din orice manual. Am folosit-o mult, mai ales la anatomie, anatomie topografica, chirurgie si ortopedie, dar si la alte materii.
Fizica si chimia insa trebuie sa le stii de 10, ar fi bine chiar sa fii olmpica macar la chimie, nu se pune problema sa ai dificultati la ele.
Poti sa imi scrii mesaj in privat cu orice intrebari iti doresti, daca stiu iti raspund cu placere.
Cum ar putea ajunge la medicina daca din clasa a 11a nu mai face aceste trei materii? La stiinte sociale nu se mai fac biologie, chimie, fizica din clasa a 11a, si pana atunci se fac mai putin. Sigur ca ar putea da la medicina, dar daca va sta zilnic cate 5-8 ore sa invete ceea ce nu a invatat la scoala, cu un profesor meditator.
Nu e nevoie decat in ultimele luni de un profesor meditator, poate invata si singura la inceput. Oricum daca vrei sa dai la medicina, trebuie sa inveti pentru admitere minim 4 ore pe zi, in fiecare zi, incepand cu inceputul clasei a unsprezecea, ajungand pana la 12 ore pe zi in vacante.
Probabil aveau parintii enorm de multi bani. Eu am inceput la sfaristul clasei a zecea, in vacanta de vara. Doua ore de chimie si doua ore de fizica pe zi (atunci se dadeau obligatoriu si fizica si chimie si biologie). Am reusit in vacanta, in acest ritm, sa invat excelent partile de chimie si fizica necesare la admitere. In clasa a unsprezecea, in fiecare zi, invatam o ora de fizica, o ora de chimie si una de biologie (pe langa temele de scoala), iar sambata si duminica, precum si in vacante cate doua ore din fiecare pe zi. In vacanta de vara dintre a unsprezecea sia douasprezecea am invatat, in medie, cate 10 ore pe zi, reusind sa ajung din nou, cu toata materia de admitere la cunoastere excelenta. Practic mai aveam neinvatata chimia de a dousprezecea. In clasa a douasprezecea am continuat cu cate doua ore de fizica, doua de chimie, doua de biologie in zilele saptamani si cate 4 ore din fiecare sambata si duminica si in zilele de vacanta). In martie am inceput sa fac meditatii. Am facut doua luni la biologie si cate 4 luni la fizica si chimie. A fost suficient cat sa iau la medicina in prima jumatate. Dar cand am ajuns la meditatie stiam perfect tot ec putusem invata de una singura. Manualele sunt foarte bune, daca stai pe ele si inveti zi de zi, fara pauze, nu poti da gres. Fiecare zi de pauza te va da in spate cam cu doua saptamani, deci trebuie sa fii constant si tenace.
Dar cred ca decat sa stai atat sa inveti, mai bine te chinui putin cu matematica aia la scoala, plus ca la stiintele naturii e mai usoara. Si eu am incercat sa invat singur la chimie, dar mi-am dat seama ca eu nu aveam bazele puse (in clasa a 7a, a 8a nu ma interesa), nu stiam sa fac nici o reactie.