| Jack99 a întrebat:

Buna!
Oare se poate merge spre decanul unei facultati, daca la o materie nu trec nici jumate dintre studenti in conditiile in care prezenta la ore este mare si temele se fac si se invata. Pur si simplu e prea mare dificultatea.

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Despe ce facultate/splecializare vorbim aici?

| Frank51 a răspuns:

Se poate face cerere pentru inlocuirea profesorului, dar trebuie sa fie justificata, adica 100% dintre colegi sa isi doreasca asta. Se face comisie si se verifica situatia, urmand sa se fie inlocuit daca este cazul. Problema este ca acel profesor nu va fi concediat, ci mutat la alta grupa. Singura modalitate ar fi sa i se acorde calificative foarte slabe la evaluarea anuala, dar nici asa nu cred ca este concediat. Oricat de greu pare la inceput, orice profesor cat de exigent este, tot va lasa garda jos la restanta si te va trece daca te-ai pregatit cu minimul necesar.

| johnnny123 a răspuns:

Facultatea este o institutie de invatamant SUPERIOR, deci este normal ca gradul de dificultate sa fie ridicat. Daca nu intelegeti materia, poate ca nu aveti ce cauta la acea facultate.

Ce credeti ca o sa faca decanul daca mergeti sa va plangeti la el, o sa va inlocuiasca materia de facultate cu materie de clasa a 7-a?

| Felys a răspuns:

In afara sa prinda pica pe voi profesorul care v-a picat nu rezolvati nimic la decan. Au fost asemenea situatii si chiar mai rau de atat la ficamea si in anul cand trebuia sa isi dea licenta o grupa, ei dadeau reexamniare pentru o materie picata in anul 1.Cine reusea sa ia examenul intra la licenta cine nu, mai statea un an pe bara.Stiu sigur asta, era o profa medic incredibil de pretentioasa care nu avea nimeni ce sa ii faca.Invatati pe branci si inscrieti-va la reexaminare pana se satura de voi si va trece

| AnastasiaK a răspuns:

Poti merge, dar mă îndoiesc că o să ai vreo baftă. Am avut și eu în facultate materii unde din peste 100 au trecut inițial sub 20, dar totuși n-a dat nimeni vina pe profesor.

Acum, dacă tu ești convins/ă că profesorul e problema, nu te costă nimic să încerci.

| Februar30 a răspuns:

Zici ca se fac temele si se invata. Sa inteleg ca e prea mare dificultatea subiectelor de la examen, fata de ce iti preda la curs? Daca asa e, asta e o problema care trebuie rezolvata. Nu e corect ca la examen sa iti dea subiecte de olimpiada si la curs sa iti preadea apa de ploaie. Ar trebui discutat cu seful de serie, sa vorbeasca cu proful. Daca nu merge, trebuie discutat mai sus.
Subiectele la examen ar trebui sa fie asemanatoare cu exercitiile rezolvate la seminar, seminarul ar trebui sa va pregateasca pentru examen.