| Username399 a întrebat:

Bună! Pe ce se dă bacul la filo? Dar la științe sociale? Vreau să mă mut de pe mate info și nu știu să aleg.

Răspuns Câştigător
| Clodiaa707 a răspuns:

"Licean confuz"... Se afla intr-un proces de dezvoltare, are nevoie sa experimenteze, sa greșească ca să afle răspunsurile corecte. Cu toții am fost, suntem și vom fi plini de greșeli. Faptul că si-a dat seama de greșeală făcută, ca a ajuns pe un profil care i se pare nepotrivit pentru el este un gest de maturitate. Multe persoane n-au habar de materiile specifice unui anumit profil, dar totuși, aleg sa rămână tot acolo. Ideea e ca, în viața trebuie sa faci o alegere, iar ca să afli dacă e buna sau nu, trebuie să experimentezi, nu să stai și să aștepți sfaturi de la mama, de la bunica sau de la oricine altcineva. Sfaturile nu te formează, ci experiențele.

6 răspunsuri:
| ReddY25 a răspuns:

Eu am terminat Filologie A și am dat bacalaureatul din Istorie, Limba și Literatura Română și Logicăwinking

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Alt licean confuz.
Trebuia sa te gandesti ce sa alegi ininte sa te inscrii la liceu. Daca dadeai examen de Admitere, ai fi stiut exact ce vrei.
Dar asa, e plin TPU de unii care vor sa se mute de colo colo. Si dupa ce se muta, le pare rau.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Clodiaa707):

Nu! Nu toti am fost confuzi cand ne-am ales liceul.
Am dat admitere si am invatat pentru examen. Stiam exact ce vreau, chiar si cand materia de liceu era grea. Nici la facultate nu a fost usor.
Cand treci printr-un examen de admitere, stii ca esti capabil si calificat.
Un examen de admitere ajuta la formarea ta ca om.

| Clodiaa707 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

"Licean confuz"... Se afla intr-un proces de dezvoltare, are nevoie sa experimenteze, sa greșească ca să afle răspunsurile corecte. Cu toții am fost, suntem și vom fi plini de greșeli. Faptul că si-a dat seama de greșeală făcută, ca a ajuns pe un profil care i se pare nepotrivit pentru el este un gest de maturitate. Multe persoane n-au habar de materiile specifice unui anumit profil, dar totuși, aleg sa rămână tot acolo. Ideea e ca, în viața trebuie sa faci o alegere, iar ca să afli dacă e buna sau nu, trebuie să experimentezi, nu să stai și să aștepți sfaturi de la mama, de la bunica sau de la oricine altcineva. Sfaturile nu te formează, ci experiențele.

| LisaJulie a răspuns:

Romana, Istorie si la alegere din Geografie, Logica, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Economie, la fel este si la stiinte sociale

| Clodiaa707 a răspuns:

Alege ceea ce simți că e mai bine pentru tine. Dacă consideri ca te descurci la matematica și la restul materiilor din care se da bacul la mate-info, ramai acolo. Dacă nu, muta-te pe alt profil. La filo se da bacul din romana, istorie și la alegere între geografie, logica, psihologie, sociologie, economie și filosofie. Din punctul meu de vedere, geografia este cea mai frumoasa materie dintre toate acestea (părerea mea), deoarece este o materie logică, cu informații exacte, însă. tu poți alege ceea ce îți place. Îți urez multa bafta și dacă mai ai vreo întrebare, nu ezita sa mi-o pui.