Hai sa vedem daca esti capabil sa inveti numai de 10 toti anii de liceu, iar BAC-ul sa-l iei tot 10.
Sa nu uitam de participarea si primirea de premii internationale, la olimpiadele internationale ca acele facultati vestite in lume, sa te caute.
In primul rand trebuie sa ai bani ca sa studiezi acolo. Ei acorda niste beneficii studentilor merituosi, dar nu suficient pentru a trai si studia acolo.
Ei ofera educatie de inalta clasa, dar privita economic o universitate e o afacere, trebuie sa fie rentabila.
Aici te vei lamuri partial ce te asteapta: https://adevarul.ro/......index.html
Inainte de interviu, probabil se vor uita la medii care trebuie sa fie maxime. Citind, vei vedea de ce.
Insa, nu vei putea practica dreptul oriunde, pentru ca fiecare tara are alte legi. In vei practica doar in Anglia.
Din alt articol: " De exemplu, dacă începi să te gândești la admitere abia în clasa a 12a, atunci Universitatea din Oxford deja nu mai este o variantă viabilă." Tu esti a 9-a, deci e bine. https://rgrig.wordpress.com/2014/12/05/admiterea-la-oxford/
Am vazut ca aici: https://www.mirunette.ro/......a-britanie iti da posibilitatea sa discuti cu cineva si sa pui intrebarile punctual. Succes!
Trebuie in primul rand sa intelegi ce vor ei si ca sistemul romanesc e diferit de cel din UK. Admiterea la facultate in sine e diferita.
1. Media trebuie sa fie cat mai mare posibil, asta e clar.
2. La cat de multe poti. Incearca sa participi la majoritatea concursurilor (care au legatura cu ceea ce vrei tu sa faci, ca nu iti cere nimeni chimie la drept)
3. Am gasit pe internet ceva legat de LNAT. Aparent ar fi un test pentru admiterea la facultatile de drept. Nu stiu daca e singurul sau daca e cel corect, insa eu doar pe asta l-am gasit si pare a fi cel bun. De asemenea, IB cred ca ar fi un avantaj si o necesitate mai e un test de limba. (poti alege ce test vrei, presupun, insa trebuie sa demonstreze ca poti vorbi engleza)
Ps. In general conteaza si alte activitati. Incearca voluntariatul, poate sa te alaturi unor grupuri (de dezbateri etc) si poate sa participi si in competitii mai neconvenționale. (sunt unele concursuri la nivel global care poate te ajuta) O alta idee buna ar fi si sa te uiti la ceea ce aveau elevi deja admisi. (sunt fel si fel de video-uri ce discuta tema admiterii la diverse universitati, ce ar trebui sa ai, studenti ce spun cum au fost admisi etc)
Inca un lucru diferit fata de Romania : ei se inscriu inainte, pe cand la noi te inscrii abia dupa ce termini a 12a. Aparent trebuie sa faci si un eseu si sa te inscrii pe o platforma.