| Clamidia a întrebat:

Bună! Pentru cine a dat bacul la istorie, cum o pot înțelege?
Nu știu cum să fac să înțeleg cerința unui exercițiu. La simulare când am corectat în clasă. eu știam răspunsurile din barem, dar la simulare nu am înțeles întrebările și am luat o notă jenantă. Nu știu ce să fac să o mai înțeleg, degeaba invat 50 de pagini dacă nu știu ce să fac cu informația și unde să o pun.

3 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Eu am dat bacul la istorie si am luat cea mai mare nota acolo dintre toate probele (9.90, cred ca am scris o data gresita pe undeva si cam atat). Faza e ca mie mi-a placut istoria, si pe atunci, si si acum. Totusi, manualele de bac sunt patetice. Invata pe de rost lectia cu constitutiile si in rest incearca sa te informezi mai mult din documentare si alte tipuri de carti pe temele astea. Recomand "O Scurta Istorie Ilustrata a Romanilor" de N.Djuvara.

| Sjhxjcks a răspuns:

Istoria trebuie învățată în ordine cronologica, și înțeleasă mai întâi. Trebuie să îți placa ceea ce faci. Încearcă sa iei notițe mai colorate, te poți ajuta de scheme, comparații. Încearcă sa compari evenimentele intre ele, epocile la fel. Rezolva cât mai multe simulari din anii trecuti

| Clamidia explică (pentru Sjhxjcks):

Păi eu la școală îmi colorez tot și acasă mai am un dosar unde îmi transcriu toate lecțiile și le ordonez, dar nimic… le învăț ca pe o poezie și când vine testul. nu știu ce să scriu. Trebuie să găsesc modalități