Bună! Eu pentru a putea intra la facultatea dorită, am avut nevoie de câteva diplome și voluntariate, ÎNSĂ, nu toate facultățile cer neapărat diplome de la concursuri sau voluntariate, contează profilul facultății și standardele pe care le cer. Poți să te informezi pe site-ul lor despre aceste aspecte. Nu te stresa prea mult pe concursurile din timpul liceului, sunt foarte grele și îți ia din concentrarea de a învăța pentru bac, eu, am încercat să îmi fac un program și pentru concursuri și pentru bac, am luat notă mare la bac, însă dacă nu făceam voluntariatul intram greu unde îmi doream, dacă vrei la o facultate care nu ține de corpul uman, animal sau cel al plantelor nu ai nevoie de concursuri sau voluntariate.
Voluntariatul se face doar când știi că pe viitor vrei să ai de a face cu informația pe care o culegi din el.
Cât pentru concursuri, este cam aceeași chestie, sunt foarte stresante, îți ia foarte mult timp din învățat și nu ajută prea mult.
Concluzia este că, contează profilul și nota de la bac, nu este un lucru rău să te duci la concursuri, însă, asta înseamnă să ai un program pus la punct ca să nu rămâi în urmă cu materia.
SUCCES!?
Nu au nici o releventa pentru facultate sau pentru inscriere la facultate, fiind necesare: diploma de BAC, copie dupa buletin si examenul de admitere, daca este obligatoriu.
Nu te intreaba nimeni de asa ceva. Doar olimpiadele sunt relevante pentru ca unele facultati au locuri rezervate olimpicilor dar trebuie sa fii olimpic national
Nu au relevanta. Nota la bac sau nota la examenul de admitere sau media dintre ele. Astea sunt ce conteaza, in functie de profil si de facultate.
Din pacate in tara asta necivilizata in care inca este pusa in aplicare metoda antic-comunista conteaza doar nota la BAC si/sau examenul dat de facultate. Cat ar vrea ei sa minta, facultatea nu este despre dezvoltarea ta ca om. Ea te dezvolta, dar in sensul ca te dezvolti tu pe tine, precum un om pierdut pe munte care trebuie sa ajunga inapoi in civilizatie, experienta este una oribila ce cauta sa te puna tot mereu in dificultate si sa peoduca suferinta dar daca reusesti sa ajungi cu succes te-ai dezvoltat ca ai capatat experienta si rezistenta datoeita lucrurilor prin care ai trecut. Exact asta e facultatea.Mult mai putin se pune accentul pe tine ca om si decat se punea in liceu, adica de la 1% se ajunge la valori cu -, si nici pentru job propriuzis nu prea te pregateste, asa ca fi pregatit sa o tratezi ca atare, asta in caz ca aveai vreo asteptare/dorinta pe care nu a reusit-o sistemul sa o starpeasca si sa te transforme intr-o oaie tiktok care nu are nicio dorinta personala iesita din comun, si nu pune la intrebare ceea ce se intampla in jurul ei. Deci toate astea luate in considerare, macar atat e corect din partea lor sa nu dea sperante false folosind metode moderne de adimtere care sa te analizeze ca pe o persoana cand din perspectiva lor tu nu reprezinti una
downwiththesickness întreabă:
KLapeman întreabă: