| DeeaNegrea a întrebat:

Pentru liceu trebuie sa aleg intre germana si franceza.Care va place mai mult sau care este ma folositoare?

Răspuns Câştigător
| Blake1 a răspuns:

Ati innebunitoh go on germana e limba europei si e mult mai folositoare decat franceza...am facut de amandoua asa ca stiu cum e.franceza e grea iar germana e usoara si frum daca tio explica cineva si o intelegi nu trebuie sa-ti fie rusine sa intrebi... dupa parerea mea germana e mult mult mai buna ca francezawinking.

15 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Germana e o limba mult mai greoaie. Dar eu o consider totusi o limba frumoasa. Franceza e mai recomandata as spune eu. Dar daca vrei sa reusesti pe propria cale si germana te poate ajuta foarte mult. Putini cunosc germana asa ca ai un avantaj daca te axezi pe asta. Dar e mult de munca, multa bataie de cap.

| Petronela a răspuns:

Franceza

| CM7YRE a răspuns:

Si franceza si germana sunt foarte folositoare, eu le-as alege pe amandouahee hee. ia ce-ti place tie mai mult.franceza.germana thinking

| yellowalien a răspuns:

Mie imi place mai mult germana sincer, dar e mai grea decat franceza. Totusi eu iti recomand sa faci ce iti place tie mai mult. Orice limba straina e folositoare, dar daca iti si place, o inveti mult mai usor si iti dai mai mult interesul.

| Ea12345 a răspuns:

Sfatul meu este sa alegi franceza.Iti va fi mai utila pe viitor.

| withoutme a răspuns:

Franceza!

| ancan a răspuns:

Eu studiez franceza, insa mi'ar fi placut mult mai mult germana. In locul tau as alege germana happy este mult mai dificila, insa merita osteneala.Eu am incercat sa invat singura aceasta limba, insa mi-a fost foarte greu.
Te sfatuiesc sa alegi germana, insa decizia iti apartine in totalitate happy

Succes :*

| mnia a răspuns:

Desi franceza este mult mai frumoasa, iti recomand germana.

| Abcdefg123 a răspuns:

Eu ador germana love struck o fac din clasa a III-a.
Franceza e peste tot. germana e mai interesanta :] si nu multi o cunosc :p

| missouri a răspuns:

Franceza este mult mai folositoare.Deci,iti recomand franceza.happy

| loredana2012 a răspuns:

Germana, clar.Franceza asa, furculision, stie toata lumea.Germana e mai dificila si mai utila.

| claudia_7744 a răspuns:

Franceza si engleza stie mai toata lumea.germana e mai grea dar cred ca gasesti mai multe posturi ca traducator de germana decat de francezatongue ai putea dp sa urmezi o facultate unde sa faci pe langa germana si englezaq inca o limba cum ar fi coreana sau japoneza chineza si sigur o sa ai un viitor frum:p! eu zic ca germana e mai folositoare decat francezatongue

| Bianca18 a răspuns:

Pai este important si ce ai facut tu pana acum. Franceza cred ca este mai usoara si mai folositoare, dar s-o incepi de la 0... daca pana acum ai avut ca limba a doua franceza, ar fi bine sa alegi tot astahappy daca ai facut germana, alege germana. Nu are sens sa alegi in clasa a IX-a o limba pe care s-o incepi de la 0...

| oannah a răspuns:

Franceza este o limba frumoasa, melodioasa. e grea, dar nu mai grea ca germana... amandoua sunt folositoare. daca le-ai putea invata in paralel ar fi superhappy

| Mara_1046 a răspuns:

Intr-adevar franceza e mai usoara si mai cunoscura dar, daca vrei sa legi din perspectiva banilor alege germana. Tocmai asta e ideea, cu cat sunt mai putini cunoscatori de germana, cu atat sunt mai cautati iar posturile pe care le ocupa acestia mult mai bine platite.
Multa Bafta!