anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Puteti sa-mi explicati ce fel de afectiuni( cum se manifesta, de la ce apar etc.) sunt sindromul Down si dislexia? Multumesc anticipat.
P. S: Dau funda( si vot...)

Răspuns Câştigător
| filipm2001 a răspuns:

Sindromul Down este o boala genetica, care in ziua de astazi se poate depista in timpul sarcinii, in perioada in care se poate face avort inca. Persoanele care se nasc cu sindromul Down, se dezvolta limitat intelectual. Dupa aceea nu mai pot invata nimic si raman pe loc. Sunt 3 etape de dezvoltare: unii ajung pana la inteligenta unui copil de 2 ani, altii pana la cea a unui copil de 8-9 ani si cea de-a treia categorie cred ca se refera la o varsta de aprox. 14 ani. Cu toate ca ei cresc si ajung adulti, mintea tot acolo ramane unde si-a atins maximul. Sunt usor de recunoscut deoarece au si handicap fizic. Au fruntea mai lata, le lipseste aproape complet barbia si majoritatea poarta ochelari cu dioptrii mari.
Dislexia este o tulburare de limbaj, si practic suferindul nu poate invata sa citeasca. Se dezvolta intelectual ca persoanele normale, poate invata orice invata un om sanatos, dar vorbirea nefiind un act primordial la om ca mancatul, mersul la baie, procreerea, etc., nu poate face legatura intre litere si cuvinte, deci nu poate invata sa citeasca. Ciudat este ca majoritatea dislexicilor au o inteligenta mult peste medie, deci de obicei sunt mai destepti decat omul de rand sanatos.
Cu dislexia se poate trai, desi e greu sa ne imaginam cum e sa traiesti fata sa citesti, dar cei cu sindrom Down sunt dependenti intreaga viata de cineva si e foarte trist sa vezi copii cu probleme asa de mari. Si ei raman copii, indiferent de varsta.
Sper ca te-am ajutat.winking

1 răspuns:
| DianaScorpio a răspuns:

Sindromul Down este o boala genetica, o aneuploidie autozomala, adica sunt afectati numarul normal de cromozomi autozomi. Se mai numeste si trisomia 21 datorita prezentei unui cromozom suplimentar in perechea 21.
Sindromul Down se caracterizeaza prin inapoiere mintala, anomalii cardiace si digestive, obraz rotund, ochi oblici.
Despre dislexia nu stiu ce sa iti spun...

Întrebări similare