| Criptozaur2000 a întrebat:

Bună! Săptămâna următoare am simulările naționale (clasa a 12 a) și as avea nevoie de sfaturi din partea persoanelor care au trecut prin asta:"). Orice, nu contează, lucruri pe care voi ați fi vrut sa le fi știut înainte de a susține simulările, examenul propriu-zis. Știu ca notele din simulări nu contează în general, dar contează pentru mine, pentru părinții mei și m-as simti groaznic sa nu iau note bune, pentru ca nu m-ar motiva și, stiind cât am învățat în ultimul timp, nu cred ca ar fi cea mai plăcută situație sa iau note mici. La simulare avem 12 opere în programă și am învățat pana acum 7 și urmează imediat sa învăț și a 8-a opera: "Testament", "Plumb", "Riga", "Floare albastră", "Ultima noapte ", "Harap-Alb", "Enigma Otiliei" și mai am puțin la "Corola". Ma gândeam sa mai învăț "Moara cu noroc", poate și "O scrisoare pierduta", dar mi-e teama ca pica fix ce n-am învățat, adică "Baltagul" și "Ion". Ideea nu e ca n-as vrea sa le învăț, ba din contra, doar ca mi-as dori sa am timp sa repet toate operele învățate, sa repet la celelalte doua materii și să învăț restul din ce mi-a rămas la ele. Poate sa pice orice la simulare, sunt conștientă de asta, dar poate un sfat m-ar motiva sa iau o alegere corectahappy.

5 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Dacă ești atât de bună de ce nu ai învățat din timp ca să poți acoperi toate operele din programă? Pare că ai scris asta aici doar din frică și anxietate, înțeleg că vrei un sfat dar nu există. Ori înveți din timp și acoperi tot, ori rămâi cu câteva opere neînvățate.

Dacă ești cum pretinzi că ești înseamnă că de data asta nu te-ai organizat prea bine, și e posibil să îți pice ceva ce nu știi satisfăcător, deci posibil să iei o notă care să reflecte asta.

Sfatul meu e clar: pregătește-te din timp.

| Criptozaur2000 explică (pentru Frank51):

Știi ce e cel mai trist? Faptul că majoritatea oamenilor de pe această platformă își varsă nervii acumulați de-a lungul vieții, pe oameni pe care nu-i cunosc. Nu era cazul să-mi răspunzi la postare, atâta timp cât aveai de gând sa o faci cu răutate. Nu ma cunoști, asa ca nu îți permiți să mă critici sau sa-ti dai cu părerea despre mine. Și, asa, pentru liniștea ta, ca să dormi bine la noapte, nu totul este despre "pregătit din timp". Ma pregătesc pentru bac încă de anul trecut, din clasa a 11-a, am învățat treptat la toate materiile, însă, la română am lăsat-o mai "moale" în ultimele săptămâni și am uitat anumite eseuri (n-am mai repetat), pentru că mă pregătesc intensiv și pentru admiterea la facultate, nu pierd timpul și nici nu ma interesează să fac parte din asa-zisa "Generația Z", care promovează toate prostiile. Pentru mine este un an foarte dificil, plin de stres, iar de cele mai multe ori simt că nu mai pot face față si se pare ca habar n-ai ce înseamnă asta. E usor să lucrezi doar pentru bac si sa iei nota maxima, in conditiile in care nu dai admitere sau dai o admitere usoara sau care presupune sa înveți doar teorie. Știi ce înseamnă să faci 32-40 de ore de meditații pe săptămână la arhitectură, iar în particular să lucrezi temele de la aceasta pregătire timp de 3 ore pe zi?laughing
Părerea mea este ca ar trebui sa lăsăm toată răutatea deoparte și să ne concentrăm asupra bunăstării noastre, și sa avem grijă să nu stricăm liniștea altor oameni, doar pentru că zace în noi atâta frustrare și nervi acumulați de-a lungul timpului. Nu am vrut sa spun ceva, în mod special, cu răutate, dar mi se pare jalnic să critici un om fără să știi măcar o informație despre el. Și, nu am pretins că sunt Într-un anumit fel, după cum susține comentariul tău, ci tu ai o problema cu tine însuți și ai impresii banale. Ideea postării mele nu era de a sublinia cum sunt, ci doar de a primii sfaturi motivaționale din partea celor ce au absolvit clasa a 12-a și au susținut simulări, examenul de bacalaureat. După cum spuneam, este o perioada foarte stresantă, pentru ca îmi pasa enorm de mult să-mi ating obiectivele, nu să pierd timpul.

| Frank51 a răspuns (pentru Criptozaur2000):

Stai liniștită, nu am spus-o cu răutate. Ceea ce am spus reprezintă perspectiva generală pe care tu ai transmis-o, că vrei să fii bună și că vrei să înveți mult, și că vrei să iei notă bună șamd.

Ceea ce am spus nu denotă deloc răutate sau frustrare, este un adevăr pe care îl poți accepta sau nu. Tocmai tu ai spus fix acum că ai neglijat disciplina română. Asta am spus și eu, că nu te-ai organizat.

Îmi pare rău dacă te-am făcut să te simți în vreun fel, tot ce voiam era să îți spun realitatea din perspectiva mea, mai exact crudul adevăr. Știu că nu e întotdeauna ok să fac asta dar eu îmi doresc să mi se spună atunci când eu am o anumită vină.

Așadar, repet, nu prea există soluții minune dacă nu ești pregătită îndeajuns, poți să îți eficientizezi timpul și să renunti la alte activități, dar tot trebuie să înveți.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Invata o opera pe zi si vei sti toata materia la Limba si Literatura Romana.
La Matematica repeti formulele.

Este doar un test de verificare, ca sa stii cat de bine esti pregatit/a. Din experienta asta vei invata cum sa te pregatesti mai bine pentru examenele reale. Cum arata subiectele, cum sa-ti dozezi timpul etc

| Criptozaur2000 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Seara frumoasă?