| mmerisor a întrebat:

Buna! Scriu asta pentru ca vreau sa ma calmez.
Mi-e super frica de examenul de a VIII-a si din păcate eu nu am voie sa fac pregătire pentru că părinții mei se descurcă deja la mate si română si ma pot ajuta ei, însă eu zic ca este o diferență fata de atunci cand mergi la pregătire si este un profesor si eu chiar ma simt prost pentru că toată lumea din clasa mea face pregătire, unii fac chiar din a V-a si eu nu fac deloc si cred ca o sa ia majoritatea nota mult mai mare decat mine. sad
credeti ca o sa reușesc sa iau 10 sau 9, ceva fara pregătire? Cate ore pe zi trebuie sa invat la aceste materii, mai ales la mate? La romana o duc mai bine.

Răspuns Câştigător
| Yordache_Samuel_1994 a răspuns:

Este normal să te simți îngrijorat înainte de examen, dar este important să înțelegi că pregătirea nu este singurul factor care determină rezultatul. Puterea ta de concentrare, capacitatea ta de a înțelege și aplica concepte, precum și perseverența sunt, de asemenea, foarte importante. În plus, ar trebui să ai încredere în abilitățile tale și să te concentrezi pe ceea ce poți face pentru a-ți îmbunătăți performanța.

Cât despre cât de mult trebuie să înveți pe zi, acest lucru variază de la persoană la persoană și poate fi influențat de mai mulți factori, cum ar fi ritmul de învățare, capacitatea de retenție și nivelul de dificultate al subiectului. În medie, este recomandat să studiezi aproximativ 1-2 ore pe zi pentru fiecare materie, dar acest lucru poate varia. Este important să găsești un echilibru între învățare și odihnă, astfel încât să te poți concentra la maximum atunci când studiezi.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu spun ca ai putea incerca sa vorbesti totusi cu parintii tai si sa ii convingi sa te duca la cateva pregatiri macar, chiar daca se pricep, probabil nu este suficient. Stiu ca este ceva costisitor aceasta treaba cu meditatiile, insa merita pentru ca astfel retii mult mai bine materia.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca inchizi telefonul si-l deschizi numai in weekend, poti lua note mari la examen si singura, fiindca vei avea timp suficient s apui mana sa inveti, decat sa pierzi timp atat de pretios jucandu-te cu telefonul.
Chiar nu ai nevoie de pregatire cu profesorul, odata ce parintii tai te pot supraveghea, iar tu poti invata, daca pui mana serios pe carte.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa fim seriosi.
nu ramai tu de caruta ca nu ai facut pregatire.
daca te duce capul si inveti si te ajuta si ai tai nu vad de ce ar fi nevoie de munca in plus...