Hey!
Semnul se considera a fi ceva evident ce te deosebeste de restul lucrarilor.
Semn se considera daca scrii in culori diferite,daca faci desene(stelute, inimioare pe foaie), daca tragi linie la foaie cu cine stie ce culoare sau chiar daca tai intr-un anumit fel ciudat. (sau daca stergi cu pic-ul sau pasta corectoare si intinezi)
In cazul de fata ceea ce ai facut tu este o greseala nevinovata, care mai mult ca sigur o au si multi altii.
Nu este vina ta, pana la urma la eseurile de la olimpiade asa se procedeaza...
Nu o sa ti se intample nimic intrucat acest lucru nu este unul evident (care sa bata la ochi). Corectorii sunt obisnuiti cu astfel de greseli nevinovate si de obicei le trec cu vederea. Un singur profesor nu iti anuleaza lucrarea. Trebuie sa cada toti corectorii de acord ca acel semn este un semn si nu o greseala nevinovata.
In cazul tau se vede clar ca ai vrut sa faci un bine doar ca nu ti-a iesit. Ai avut emotii si nu ai stiut...se mai intampla.Nu vei pati nimic pentru asa ceva intrucat multa lume face aceeasi greseala.Corectorilor nu le face placere sa anuleze lucrari, de obicei o fac rar cand gasesc semne ce sunt evidente. In cazul de fata este o chestiune minora.Este doar parerea mea!
Bafta!
-Blytz-
Cine ti-a spus tie ca la eseurile de la olimpiade se precizeaza numarul de cuvinte pe care l-ai scris?
Am fost la olimpiade. Daca ai merge la olimpiada de lingvistica ai vedea ca se cere... Se si puncteaza acolo. (Nu mult-vreo 5 puncte daca numeri cuvintele) Repet, olimpiada de lingvistica nu de romana...e o diferenta.
Aha. O mare prostie, in cazul asta. Si eu am participat la olimpiade, la istorie de pilda, si nu se puncteaza asa ceva. Dar se pare ca la unele vor sa se asigure ca fiecare primeste cate 5 puncte, dupa cum ai zis. In fine, multumesc pentru informatie!
Cu placere! Da, chiar este o mare prostie. Vor sa faca diferentierea dintre elevii care citesc regulile si cei care nu (la lingvistica primesti vreo 10 randuri de reguli la inceput care te invata cum sa scrii...) Eu unul doar aici am vazut sa fie necesar asa ceva.La alte olimpiade nu stiu sa se faca asa ceva si am fost atat la romana cat si la geografie si franceza. Doar aici se practica acest "obicei" de a numerota randurile si cuvintele. Aveai un numar de propozitii cu un anumit numar de cuvinte pe care trebuia sa le descifrezi. Daca numerotai fiecare rand si cuvintele de pe el atunci corectorului nu putea sa-i scape din greseala vreun raspuns(adica vedea in barem randul x cuvantul 1 si tot asa-daca numerotai si tu la tine atunci ii faceai munca de n ori mai usoara.Primeai puncte pentru fiecare cuvant descifrat). Sper ca intelegi cum era...
O seara placuta in continuare!
Da, am inteles. Era mai greu sa stai sa descifrezi cuvintele decat ce aveai de scris, ceea ce ai fost invatat. Prostie mare.
Da.Chiar asa este.
Pai cam da... Nu stiu, nu ar fi trebuit sa faci asa ceva, Ce naiba, cerinta spune sa scrii un eseu sau ce vor ei ..nu stiu la ce cerinta ar fi fost, dar nu conteaza. Depinde si ce ai mai facut pe parcursul intregii lucrari. Daca restul e normal, cel mai probabil va fi totul in regula. De obicei se anuleaza destul de rar, gen cand e cu alta culoare sau ingrosari evidente. Cand un profesor dintre cei ce corecteaza considera ca e ceva in neregula, propune anularea care urmeaza a fi aprobata sau nu de o comisie intreaga. Mult succes, sper sa fie in regula. Pe viitor conformeaza-te regulilor expuse!
Opomanapeviatamea întreabă: