anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara!
Am o curiozitate,cine imi poate spune de activitatile mensa si daca membrii sunt si platiti?
Sau este doar o diploma si atat?
Am auzit din intamplare, nu stiu prea multe despre aceasta organizatie.

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Membrii nu sunt platiti. Cel mult celor care lucreaza la conducerea Mensa Romania le sunt decontate cheltuielile.

Mensa este un club social: nu are o doctrina sau ideologie proprie si nu are ritualuri. Scopul Mensa este ca oamenii inteligenti sa se intalneasca intre ei si sa discute si sa faca ce vor ei.

Discutiile desfasurate in cadrul Mensa nu trebuie divulgate publicului. Asta nu tine de secretomanie, ci este vorba ca oamenii sa poata vorbi liber, nestanjenit, fara sa aiba teama de consecinte neplacute pentru ce spun ei in cadrul Mensa. Ma rog, asta are de a face cu cine e persoana respectiva, daca informatia este anonimizata complet, poate fi divulgata. Dar niciodata nu ai voie sa spui altora Icsulescu a zis asta si asta in cadrul Mensa.

In Mensa exista oameni de la Noul Ateism la crestini fundamentalisti, plus alte religii. Mensa nu sustine si nu combate nicio religie. Este o organizatie neutra religios si nu face propaganda.

| flixbuster a răspuns:

Incearca la ei acasa:

https://www.mensa.org