| pkr09 a întrebat:

Buna seara, am o intrebare pentru fizicieni happy. Cat de mult ne putem apropia de o gaura neagra astfel incat sa nu fim prinsi in ea happy?

Răspuns Câştigător
| Manuellllaa a răspuns:

Pai gaura neagra are o masa de 4 milioane de ori mai mare ca a Soarelui nostru.Deci in urma unor studii facute de Stefan Gillessen, astrofizician la Institutul de Fizica Extraterestra Max Planck din Munchen, spune ca in 2013 vom putea observa, cu ajutorul aparatelor performante, una din cele mai mari coliziuni cosmice de pana acum.
Un nor de gaz cosmic va fi "inghitit" de uriasa gaura neagra care se afla in centrul galaxiei noastre.
Iata ce se va intampla: norul de gaz se va apropia de gaura neagra numita Sagittarius A, la o distanta de aproape 40 de milioane de kilometri, suficient de aproape ca fortele gravitationale extreme sa-l distruga si sa-l "consume". Pe masura ce va continua deplasarea, astronomii vor putea vedea in detaliu un fenomen despre care se vorbea pana acum doar in filmele SF – "spaghettificarea" obiectelor care intra intr-o gaura neagra.

2 răspunsuri:
| Alex06 a răspuns:

Din cate imi aduc eu aminte, o gaura neagra contine anti-materie, gaura neagra atrage de la distante extraordinare, poate chiar de la ani-lumina, depinde si cat de mare este gaura neagra. Sper ca te-a ajutat

| pkr09 explică (pentru Alex06):

Multumesc, dar am nevoie de ceva mai exact happy