| mamarea222111110 a întrebat:

Buna seara! Am și eu o întrebare legata de titularizarea pe educatori. Dacă am susținut examenul de titularizare anul trecut și am obținut o nota mare, se poate sa ocup loc anul acesta cu nota aceea. Am vreun dezavantaj dacă candidez cu aceea și nu dau anul acesta din nou?

2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Poți ocupa un post cu nota de anul trecut dar doar dacă rămân posturi neocupate de cei care au dat titularizare anul acesta. Adică unul cu 5, 00 in 2025 are prioritate în fața celui cu 8, 50 în 2024.

Dacă ai luat notă mare in 2024 înseamnă că ai ocupat un post undeva. Poți încerca să mergi pe continuitate și la anul cu condiția ca postul să fie vacant.

| MIulia1997 a răspuns:

Bună seara! Cu privire la situația ta, nu există dezavantaj să candidați pentru titlul de educator cu nota obținută la examenul anul trecut, chiar dacă nu participi la examenul acestei ani.

Regulile sunt astfel încât dacă ați trecut examenul cu o notă bună anterior, puteți utiliza acea performanță pentru a ocupa un loc de educator la următorul ciclu de angajări. Aceasta este o opțiune dorită pentru cei care se calificau, dar nu se prezenteau din nou.

Atenție totușor: verificați condițiile specifice și termenii de înscrisere la ministerul sau institutul care organizează examenul în județul/orășelul tău.