Nu ai cum sa stii daca acea pilula si-a facut efectul pana nu o consulta ginecologul. Daca prietena ta e desteapta, nu va mai lua niciodata pilula de a doua zi, e prea mult pentru sanatatea ei. Daca e mai nepasatoare, o va mai lua, dar numai dupa ce trec minim 8 menstruatii complet normale. Mai repede, ar fi criminal, nu are cum sa faca asa ceva (e datoria ta sa o impiedici daca are vreun moment de nebunie si incearca sa o ia mai repede)
EScapelle si alte pilule de " a doua zi", sunt niste bombe hormonale, care dau peste cap, tot sistemul hormonal al fetei/femeii.
Este recomandat sa iei o asemenea pastila 1 data in viata, din cauza efectelor secundare severe care iti afecteaza sistemul hormonal si endocrin.
Ceea ce i se intampla acum fetei, este din cauza pastilei, iar pentru urmatoarele 3-6 luni, ciclul nu va mai veni normal, vor exista sangerari ocazionale, neputandu-se calcula menstra, ovulatia sau perioada fertila.
Ca si-a facut efectul sau nu, nimeni nu stie, pentru ca escalpelle pe langa efecte secundare urate pe care le are, mai are si o marja de eroare de 5% (nu intotodeauna functioneaza perfect, in anumite corpuri).
Pentru urmatoarele 6 luni, se folsoeste doar prezervativul, dar atentie, cumpara masura mai mica, ca sa nu se mai rupa la sex!
Daca nu stiai iti spunem noi:
Cauza nr.1 a ruperii prezervativului este masura prea mare a lui, pusa pe un cuc mic sau f subtire.
Nu cumpara masuri mari daca ai un cuc modest (subtire sau mic), ca prezervativele au masuri dupa circumferinta penisului, nu dupa lungimea lui!
Baiul este ca, fiind mare, adica larg, se rascuceste pe penis pana pocneste!
Pe scurt, daca prietena ta ia a doua pastila la un scurt interval de timp dupa administrarea primei doze, sunt sanse foarte mari sa dea ortul popii. Cititi prospectul daca nu crezi ce scriu. Aveti grija cu otravurile astea si fiti cu bagare de seama la actiunile voastre.
Aceasta pastilapoate sa deregleaza menstruatia, am luat si eu si timp de 6-7 luni menstruastia mi-a fost dată peste cap.
Mergeți la ginecolog, la farmacie cand am luat acea pastila mi s-a spus că nu pot rămâne însărcinată timp de un an, nu stiu daca este din cauza pastile sau ca nu este bine sa raman însărcinată, nu întrebasem pentru ca nu eram interesată de asa ceva. Eventual puteti întreba si la farmacie daca se poate lua încă o pastila de acest gen, dar nu prea cred.
Consultați medicul ginecolog cat mai repede.