| Mihai473736 a întrebat:

Buna seara, as dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva foarte important. Eu sunt in clasa a 12-a acum la Liceul Rosetti, pe profil de filologie. Vreau sa studiez in strainatate in continuare si mi-am ales o facultate din Suedia la care sa aplic. Problema este ca nu stiu daca pot gasi un program de studiu bachelor compatibil cu profilul meu de la liceu. La toate programele de bachelor ale universitatii la cerinte sunt scrise aceste 2 lucruri: matematica niveluri 2a, 2b sau 2c si Engleza 6. Cu engleza m-am dumirit, stiu ca inseamna sa obtii nivelul B2 la competente, dar care este treaba cu matematica si cu aceste 2a, 2b si 2c? Vad ca la absolut toate programele lor de studiu se cer aceste niveluri de matematica, dar eu nici macar nu stiu ce inseamna, fiindca din clasa a zecea nu am mai facut matematica. Sunt cumva niste niveluri care se pot obtine la proba de competențe digitale de la bac sau sunt rezervate doar pentru cei care dau BAC ul la matematica? Pe ce acte sunt inregistrate aceste niveluri? Care sunt echivalentele lui 2a, 2b sau 2c la matematica in Romania? Daca nu dau bac ul din matematica cum pot obtine aceste niveluri? Va rog sa raspunda doar cine este documentat si stie sigur despre ce este vorba. Dau Funda!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vei da examene separate la matematica, in Suedia cand aplici pentru facultate.
Dar ai bani sa platesti facultatea in strainatate, ca-i cateva zeci de mii de euro pe an...

| doctorandus a răspuns:

Nu facultatea in sine e scumpa, ci: chirie, mancare, transport, etc.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Discuta cu un profesor de matematica de la liceu, cineva care a avut elevi care au plecat la studii in strainatate. Un profesor ar trebui sa stie cel mai bine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Cel mai probabil va trebui sa iei si cateva ore de meditatii.