Adica vrei un exemplu cum sa comentezi poezia de la sub 2? doamna mea de romana mi-a dat o schema de invatat si completez unde sunt puncte:
fragmentul este extras din poezia „. ", scrisa de. si se inscrie in lirica romantica prin retorism si subiectivitatea discursului poetic:... impresioneaza prin forta lirismului care pune in evidenta in spirit simbolist romantic tema., sustinuta de motive literare precum „.". la nivel stilistic se remarca antiteza romantica intre... *imaginea. ajuta la descrierea cadrului natural nocturn care favorizeaza meditatia asupra timpului.*
*=scrii doar daca se prezinta in poezie cadrul nocturn.
iti dau un exemplu pe schema asta(daca vrei cauti si poezia sa vezi cum am completat spatiile):
poezia „revedere", scrisa de Mihai Eminescu se inscrie in lirica romantica prin retorism si subiectivitatea discursului poetic: vocativul „codrule" marca a adresarii directe. impresioneaza prin forta lirismului care pune in evidenta in spirit romantic tema naturii si a omului, sustinuta de motive literare precum „lacul", „stelele". la nivel stilistic se remarca antiteza romantica intre eternitatea naturii si efemeritatea umana. imaginea vizuala „stelele imi scanteiesc in lacuri" ajuta la descrierea cadrului natural nocturn care favorizeaza meditatia asupr timpului.
sper ca iti este de ajutor si ai timp sa o inveti pana la bac. daca mai vrei alte scheme am si la modernism, simbolism etc.
bafta la bac sa obti nota dorita! (ps: ureaza mi si mie bafta )
adreiaandreiuta22 întreabă:
anonim_4396 întreabă: