Pentru că poate așa le cere Unitatea. Acum știu că fiecare profesor are datoria de a face măcar minim 2 ședințe pe semestru. Mă rog, acum fiind module, ar fi cam o ședință pe modul sau măcar una la două module. Dar țin să cred că totuși cantitatea lor ține de Unitatea respectivă și de cum cere directorul de la Unitatea x.
Mai poate fi și din cauza colectivului de elevi, dacă este unul prea eterogen și există prea mult bullying în clasa respectivă, proful poate vrea să facă mai des ședințe pentru a discuta mai multe cu părinții.
Ca și profesor introvert recunosc că nu sunt fană prea multe ședințe și nici prea multă apropiere de părinți. Țin să cred că ședințele au și așa doar o chestie academică și de formă. Știți că mai nou s-a mai adăugat și ora de consiliere, e o oră pe săptămână pe care o alege proful și la care vine pe rând câte un părinte ca să discute chestii mai personale despre notele elevului sau despre parcursul și comportamentul lui personal, de altfel ne mai având voie să spună note sau treburi personale la ședința cu toți părinții. Așa că și eu mă întreb că dacă se mai adaugă și ora aia de ce să mai ceară și atâtea ședințe?! Dar na, ce cere Statul aia facem.
Pentru ca cel mai probabil sunt probleme dese la acea clasa.
Ar mai fi si din interes financiar sau pur si simplu pentru a se da interesanti din calitatea de diriginti.
Din cauza incidentelor de la clasa si pentru a se discuta noi reguli sau din rugamintile unor profesori de a li se adresa parintilor, printr-o sedinta.
Așa aveam și noi o dirigintă. Mereu aveam emoții, chiar dacă nu aveam probleme. Depinde de colegii tăi, de clasa ta. Dacă sunteți obraznici e clar.
alexcatalin13 întreabă: