1. Front-End cu JS (+parte din backend integrat)
Ce a luat acum amploare pentru front-end este React și Angular. Sunt niște framewrok-uri în JavaScript care fac dezvoltarea mult mai rapidă, și cam treci mare parte din codul din backend în frontend.
Și trebuie și puțin Node.JS.
Deci, prima dată trebuie să descarci Nodejs de pe node.io și să arunci câteva priviri pe acolo să înțelegi ce este și cum merge.
După ce ai făcut asta,
alege unul dintre astea:
React: https://facebook.github.io/react/
Angular: https://angular.io/
și încearcă să te prinzi cum funcționează. Sunt mult mai complexe decât front-end-ul clasic, adică: ai routere, controllere, modele, etc, etc, toate în codul JS din front-end. Nu mai e în backend cum era cu PHP.
2. FrontEnd clasic
Aici, dacă vrei să mergi pe partea asta, ai putea câștiga binișor din transformarea temelor(img/psd) în html, css și JS.
Pentru asta trebuie să exersezi bine ce știi deja, eventual să începi să lucrezi cu un framework de tipul Bootstrap, MaterializeCSS, Semantic UI, etc.
Și din nou, eventual să începi să lucrezi cu LESS/SCSS, cu CoffeScript (cum a zis sEusebiu), etc.
Și, bineînțeles, nici puțin PHP nu ar strica, dar depinde pe ce domeniu vrei să mergi. Dacă ai vrea, de exemplu, să faci vreo temă wordpress, trebuie și PHP.
Multumesc pentru informatii, deocamdata imi fac un plan sa fac un website in care sa prezint universul Witcher, combin 2 chestii care imi plac si pana la urma trebuie sa faci ceea ce iti place.
Aici vreau sa invat Bootstrap si LESS cand incep sa le aplic pe website, de Angular nu ma pot atinge inca, doresc sa pot realiza sa zic in maxim o luna un website functional(aproximativ), avand in vedere ca eu am si munca si acum perioada de sesiune, mai greu sa gasesc 8 ore pe zi ca sa lucrez la el si de aceea incerc sa eficientizez cat pot, sa pun la bataie ce voi folosi si ce voi face clar, ca sunt si genul de persoana perfectionista.
Dupa parerea mea, cunostinte de PHP sunt necesare pentru programarea site-urilor.
Printre altele, poti folosi secvente pentru filtrarea atacurilor asupra bazelor de date, trimise prin scripturi, via formuri. De alte secvente "obisnuite" nici nu mai vorbesc...
HTML
Javascript
CSS
Actionscript
CoffeeScript (compiled to Javascript)
XML-based languages (X3D, SMIL, SVG, DITA, some interpreted by the browser, others transformed using XSL)
VBScript
Silverlight
Java (applets)
Nu e prea tarziu sa iti schimbi domeniul, din cate am inteles web developmentul nu plateste prea bine chiar daca necesita atata munca in comparatie cu game developmentul :\