| ClaudiuAndreiNiculae a întrebat:

Bună seara, îmi poate spune cineva vă rog frumos din suflet care este cea mai mare unitate de măsurare a timpului din lume care există? Să îmi spuneți vă rog frumos din suflet dacă am ales corect și perfect categoria. Vă mulțumesc frumos și din tot sufletul meu!

8 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.In romana scrie ca cea mai mare unitate este eon-ul.In engleza apare supereon.Ambele se refera la timpul geologic, adica cel de formare al Pamantului.

| anonimg a răspuns:

Nu știu dacă există o măsură mai mare decât anul lumină.
"Anul-lumină este o unitate de lungime utilizată pentru a exprima distanțe astronomice și este echivalent cu aproximativ 9, 46 trilioane de kilometri."
Sursa: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/An-lumin%C4%83

| Frank51 a răspuns:

Timpul este relativ, unitatea de măsură universală aplicabilă poate fi eventual calculată folosind transformările lui Lorentz.

Noi aici pe pământ folosim timpul solar, când pământul dă o roată în jurul soarelui, împărțim timpul acela la 24, apoi fiecare 24 în 60 și tot așa.

Deci dacă reformulezi, putem încerca să te ajutăm.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns (pentru ClaudiuAndreiNiculae):

Deci să înțeleg că nu cunoști termenul de relativitate. Timpul nu este ceva fix, ceva care măsurat acum dă aceeași valoare cu măsurătoarea de peste o oră, el este relativ.

Repet, noi folosim timpul solar, 24 de ore într-o zi, 365 de zile într-un an. Unitatea de măsură o poți alege, nu există cea mai mare unitate de măsură, e ca și cum ai întreba, care este cel mai mare număr existent. Tu ce răspuns ai da?

| teclado a răspuns:

Atomul de cesiu
Vezi ca exista ceasuri nucleare
Care se bazează pe atomul de cesiu

| ralbk a răspuns:

Vorbesti de "secol". Un secol reprezintă o unitate de timp care este echivalenta cu 100 de ani. Daca te referi ...metaforic... eternitatea happy

| dullcat a răspuns (pentru ralbk):

Exista si mileniul, care e de 1000 de ani.