| ClaudiuAndreiNiculae a întrebat:

Bună seara, îmi spune și mie cineva, vă rog frumos, corect și perfect care sunt perioadele de timp ale unei zi și câte perioade ale unei zi adică 24 de ore sunt? De exemplu dimineața. Să îmi spuneți, vă rog frumos, din tot sufletul meu, dacă am ales corect și perfect categoria! Vă mulțumesc frumos și din tot sufletul meu!

1 răspuns:
| aditimus a răspuns:

Denumire perioadă: Dimineață devreme. Interval orar: 00:01 – 05:59. Formulă salut: Bună dimineața. Formulă rămas bun: La revedere sau Noapte bună.
Denumire perioadă: Dimineață. Interval orar: 06:00 – 10:00. Formulă salut: Bună dimineața. Formulă rămas bun: La revedere.
Denumire perioadă: Zi. Interval orar: 10:00 – 12:00. Formulă salut: Bună ziua. Formulă rămas bun: Bună ziua sau La revedere.
Denumire perioadă: Amiază. Oră: 12:00. Formulă salut: Bună ziua. Formulă rămas bun: Bună ziua sau La revedere.
Denumire perioadă: După-amiază. Interval orar: 12:00 – 14:00. Formulă salut: Bună ziua. Formulă rămas bun: Bună ziua sau La revedere.
Denumire perioadă: Zi. Interval orar: 14:00 – 18:00. Formulă salut: Bună ziua. Formulă rămas bun: Bună ziua sau La revedere.
Denumire perioadă: Seară. Interval orar: 18:00 – 20:00. Formulă salut: Bună seara. Formulă rămas bun: Bună seara sau La revedere.
Denumire perioadă: Noapte. Interval orar: 20:00 – 23:59. Formulă salut: Bună seara. Formulă rămas bun: Bună seara, Noapte Bună sau La revedere.
Denumire perioadă: Miezul nopții. Oră: 00:00. Formulă salut: Bună seara. Formulă rămas bun: Noapte Bună sau La revedere.