| ingrid2005 a întrebat:

Bună seara! Simt nevoia să vorbesc cu cineva, să primesc un sfat. Am finalizat liceul în vara acestui an. Întotdeauna am învățat foarte bine: am participat în toți anii de școală la concursuri și olimpiade școlare, ajungând chiar la faza națională și obținând premii, am terminat ciclul gimnazial ca șefă de promoție cu media 10, iar liceul cu media 9.97 (clasa a XII-a cu media 10), absolvind filologia la cel mai bun liceu din județul meu. În a doua jumătate a anului trecut școlar am făcut varicelă și complicațiile au dus la encefalită, ceea ce mi-a afectat pronunțat capacitatea cognitivă, însă nu am vrut să renunț la visul meu de a obține o notă mare la examenul de Bacalaureat, motiv pentru care am început să învăț din ce în ce mai mult, ajungând chiar la 18 h/zi în zilele lipsite de școală, iar orele de somn mai că lipseau definitiv din viața mea. Ultimul moment în care am putut să mă concentrez cât de cât ok a fost la începutul lunii mai când am participat la Olimpiada Națională de Economie, însă ulterior am ajuns ca dintr-o elevă de nota 10, precum îmi confirmau profesorii, să nu mai pot reține și înțelege absolut nimic. Cu toate acestea, am perseverat, am devenit din ce în ce mai anxioasă, disperată să îmi ating scopul în ciuda circumstanțelor, încât m-am prezentat la proba de limba română din prima sesiune și nu am fost capabilă absolut deloc să mă concentrez (nici nu mai știam să scriu cum trebuie), iar la celelalte două probe am refuzat să mă mai prezint, deoarece eram conștientă că nu reușisem să promovez prima disciplină, fapt care a fost confirmat ulterior la venirea rezultatelor. În toamnă încă nu îmi revenisem, motiv pentru care nu m-am putut prezenta, însă acum sunt în regulă. Am reînceput să mă pregătesc în privat și să învăț singură, iar realitatea îmi dovedește că știu absolut tot, iar profesorii îmi spun că pot obține chiar nota 10. Problema este că am prins o anxietate destul de severă față de tot, față de examen și de liceul urmat. Mi-e greu să-mi văd foștii colegi care, deși erau cu mult mai slab pregătiți decât mine, acum sunt studenți la universități de prestigiu, iar eu, care eram admisă cu media 10 la 2 profile universitare din țară, avantaj pe care l-am pierdut odată cu nepromovarea examenului de Bacalaureat din vară, am ajuns să stau pe dreapta, să mă pregătesc pentru ceva ce trebuia deja înfăptuit. Voi ce îmi sugerați? Cum ar trebui să gestionez situația și cel mai important, voi cum v-ați simți în locul meu? Credeți că am șanse să trec peste, să pot să îmi urmez studiile în mediul universitar? Menționez că în prezent lucrez part-time și învăț suplimentar la matematică, pe lângă materiile de Bacalaureat, pentru a putea da admitere în vară la ASE, CSIE.

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Asa este viata ta si nu te raporta la alte existente.
Bineînțeles ca ai timp sa finalizezi facultatea si master si doctorat.
Nu te impiedica de bolovani imaginari ca nu este cazul.
Mult succes in viata, toate cele bune ❤️

| ioana748 a răspuns (pentru ioana748):

Mulțumesc pentru funda,
Zi minunata,

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai faci deja ce trebuie facut, doar sa fii mai pozitiv si sa lasi lucurile sa decurga normal, ca sa ajungi la examne si sa iei BAc-ul, admiterea la facultate samd.