| AnastasiaIacov a întrebat:

Buna seara, TPU! Anul acesta am examenul national pentru admiterea la liceu! La romana, pot lua lejer 9-10, insa la matematica in acest moment sunt de nota 6-7. Ce pot face ca sa inteleg geometria si sa iau peste 9 la evaluare? Imi doresc sa intru la Colegiul Mircea cel Batran din Constanta, acolo se intra cu media 9.40 cel putin! Help!

5 răspunsuri:
| BlackBriliant a răspuns:

La felul cum te exprimi, nici la Colegiul Gunoierilor nu te primesc oamenii aia. Oricum locu' tau e in padure langa animale. Dreacu, faci meditatii de 5 ani si tot nu esti in stare sa te exprimi corect. Daca tu crezi ca esti de 9-10 la romana, cu atat mai grav.Atunci cand o sa inveti sa citesti, o sa iei probabil un 6-7 la romana, dar oricum o sa te faci de ras la geometrie, nu e de tine.I.

| YesorNo a răspuns:

Buna! Ti se pare complicata geometria? Linisteste-te, nu e chiar asa. Nu iti recomand asa mult sa faci pregatire, dar nu ar strica un pic. Ce vreau sa zic eu aici e ca degeaba faci pregatire daca nu lucrezi si singur, adica sa reiei ceea ce faci in particular cu profesorul. Sa excludem varianta pregatirii. Ce trebuie sa faci? Iti cumperi 2 culegeri de teste pentru examen pe care le lucrezi pe langa cea din clasa. Zilnic sa faci macar 2 teste. Ce nu stii sa faci din ele le incercuiesti si i le zici profesoarei la scoala sa iti arate cum sa le rezolvi. Dupa ce iti explica, le refaci acasa pana stii cum se rezolva. Stiu ca suna complicat, dar vei reusi. Cel mai bine ar fi sa incepi sa lucrezi de la inceputul clasei a 8a. Sa nu te lasi pentru final. Conteaza foarte mult sa lucrezi problemele alea. Sper ca ai inteles cum sa faci. Mult succes!

| anonim04022003 a răspuns:

Bună! Sfatul meu este sa faci foarte multe exerciții, sa lucrezi foarte multe modele de teste și dacă ai posibilitatea sa faci meditație la un profesor bun.Geometria o poți înțelege mai bine dacă rezolvi multe probleme și repeți teoria.Nu eram stralucita la mate și am recuperat foarte mult cu 6 luni înainte de examen...Ai nevoie de răbdare și voința, cu siguranța poti lua nota pe care ți-o dorești.Bafta muuulta! Ai încredere in tine happy