| Meddeh a întrebat:

Buna seara TPU happy multi oameni inclusiv sora mea mai mare si prietenii ei imi zic ca ar trebui sa vorbesc cu parintii mei sa ma mut intr-o scoala din Anglia deoarece stiu sa vorbesc engleza destul de bine la varsta mea happy. In mai anul vom merge intr-o mica excursie in Londra. Am facut 13 ani luna trecuta si vreau sa stiu cam ce materii pot alege sau ce materii se studiaza. ma rog chestii de genul asta,cum este scoala acolo,daca stiti niste licee bune din Londra la care ar putea sa intre oricine, cum ma pot transfera etc.

Răspuns Câştigător
| RosszeJolie a răspuns:

Buna Meddeh!happy Vreau sa iti spun ca ai face bine daca ai veni aici in Anglia(Londra). eu sunt aici de un 2. Parintii mei de 5 anii! Anu trecut am venit aici si m-am inscris la scoala, iti trebuie doar sa faci cerere si sa asteptii sa iti vina plicu acasa! Stai linistita ca si eu am invatat engleza in Romania si nu se compara cu engleza asta de aici! Eii vorbesc foarte diferit, cu un alt aceent deci de abia ai sa ii intelegii. Eu vorbesc bine engleza si ma descurc ft bine. Daca mergii la scoala in Londra sunt plinii de romanii acolo. Si profesorii iti vor oferii laptopuri pentru google translate si dictionare. Deci nu te stresa. Si in prima zi de scoala o sa dai foarte multe teste sa vada cum e engleza ta.Si dupa cum te descurcii asa te vor baga ei in ce an trebuie sa fii. Eu anul asta fac 16 ani si trec in clasa a 11. Eu zic sa vi aicii! Succes! Funda?big grin

8 răspunsuri:
| gazza01 a răspuns:

Eu zic ca ai fi prea mica sa te duci la liceu in Anglia. Mai bine fa facultatea acolo!

| RosszeJolie a răspuns (pentru gazza01):

Nu e deloc mica! Ogramada de romanii vin in Anglia chiar daca nu vorbesc engleza! Profesorii ii ajuta! Plus de asta ca in scoala mea este si o profesoara romanca! Deci in orice scoala sunt romanii!

| YuukiDream a răspuns:

Daca ar fi sa ne luam dupa tine, toti copiii care au invatat engleza de pe clasa a 1-a pot merge in Anglia. Ca sa mergi la scoala acolo trebuie sa stii engleza cum stii romana. Adica sa o vorbesti fluent, sa intelegi si cand oamenii vorbesc mai repede etc. La scoala in Anglia profesorii vor vorbi normal nu vor vorbi mai lent ca sa intelegi fiecare cuvant. Si eu zic sa faci facultatea in strainatate, ca sa mergi deja de la liceu in strainatate... mai ales ca daca esti foarte buna in tara vei primi bursa pentru strainatate. Si va trebui sa dai testul Cambridge ca sa fii recunoscuta vorbitoare de limba engleza, altfel nu te primesc nici la facultate, nici la liceu. Astea sunt sfaturile mele, evident, tu faci cum consideri mai bine. Succes!

| Meddeh explică (pentru YuukiDream):

Stiu si eu chestiile astea destul de bine. Eu am intrebat daca stiti niste licee, nu v-am cerut parerea in legatura cu decizia mea. happy stiu aproape la perfectie engleza, stiu copii care s-au mutat acolo si nu stiau chiar atat de bine engleza, unii nu o stiau deloc si totusi s-au inscris la niste scoli acolo.

| Meddeh explică (pentru YuukiDream):

Si inca ceva,nu vreau sa par o fitoasa sau alte chestii. Vorbesc engleza in fiecare zi, si prin asta ma refer ca o vorbesc si scriind asa ca nu mi-ar fi foarte greu. Am vorbit engleza si cu persoane din alte tari, si din Anglia, America, etc.

| Alecsandruz a răspuns:

Eu zi ca trebuie sa stii limba mult mai bine decat destul de bine si ai grija ca exista multe restricti si legi si alte chesti care nu sunt chiar asa frumoase precum pare viata la tv.
Parerea mea e sa te maturizezi putin mai mult si cand ajungi la stadiul de facultate cu brio poti sa te gandesti la ceva mult mai frumos si pe masura ta.
Asta e parerea mea stiu despre ce vorbesc si scuza-ma daca am gresit cu ceva

| Meddeh explică (pentru Alecsandruz):

Sincer,daca as fi vrut sa am o viata de liceu ca la "TV" m-as duce in America, sau ma rog, as intreba pentru scoli in America.

| RosszeJolie a răspuns (pentru Alecsandruz):

Nu prea e asa cum spui tu.