1.Nu este adevarat!--- elevii declarati corigenti se pot transfera sub conditia ca transferul acestora sa fie aprobat de Consiliul de administratie al scolii primitoare. Mai mult, in situatia schimbarii profilului / specializarii/calificarii profesionale elevii corigenti la disciplinele /modulele care nu se studiaza la noul profil/specializare/calificare nu vor sustine examene de corigenta, ci doar pe cele de diferenta.
Ca sa intelegi, iti citez din prevederile Art.134 ROFUIP:
" în situaţia transferării elevului după semestrul I, secretarul şcolii înscrie în catalogul clasei la care se transferă candidatul numai mediile din primul semestru de la disciplinele pe care elevul le studiază la specializarea/calificarea la care s-a transferat.Notele obţinute la examenele de diferenţe susţinute la disciplinele/modulele prevăzute în trunchiul comun şi în curriculumul diferenţiat al specializării/calificării profesionale a clasei la care se transferă şi care nu au fost studiate de candidat anterior transferului reprezintă mediile pe semestrul I la disciplinele/modulele respective."
" Disciplinele/Modulele la care se dau examene de diferenţă
sunt cele prevăzute în trunchiul comun şi în curriculumul diferenţiat al specializării/calificării profesionale a
clasei la care se face transferul şi care nu au fost studiate de candidat"
2.Singurul document de care ai nevoie pentru a te transfera de la o scoala la alta este cererea de transfer aprobata de catre Consiliul de administratie al scolii la care doresti transferul.
Aprobarea transferului este conditionata, conform ROFUIP, de media generala corespunzatoare clasei a 9-a (care trebuie sa fie cel putin egala cu media ultimului promovat din clasa la care ceri transferul!) si de alte cerinte prevazute expres in Regulamentul intern al scolii primitoare.
Evident este nevoie in prealabil sa treci la toate materiile pentru a te transfera intr-un liceu mai bun ca acesta. Daca nu, te vor accepta si liceele cu medii mai slabute, dar trebuie sa te interesezi tu impreuna cu tutorele la secretariatul liceului in care doresti sa te muti, sa faci cerere prin care sa fii acceptat de directiune si, apoi, daca este cazul, sa sustii anumite diferente - prin care atesti ca esti la acelasi nivel cu materia ca restul elevilor.