anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

stie careva unde pot gasi rezumatul la "Ce-si face omul cu mana sa" de Isaac Asimov me-a spus mama ca este o poveste foarte interesanta. si m-a facut curioasa sa vad despre ce e vb... dar nu vreau sa o citesc pe toata[mi se pare plictisitor, avand in vedere faptul ca eu nu prea citesc]. si de asta vreau rezumatulhappy.
da-ti si mie un site ceva.de unde il pot lua. dau funda.

12 răspunsuri:
| ladyfoarfeca a răspuns:

Apropo legat de intrebarea asta am gasit-o si in manualul de cls a VIIIa. dar nu inteleg nimic...

| ladyfoarfeca a răspuns:

Nu este pe net...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cauta si tu pe net...nu e asa de greu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu crying ca sh mie imi trebuie rezumatu' pentru la sclcrying...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si mie imi trebuie rezumatu` si nu il gasesc x(

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Autorul incearca prin acest text sa ne expuna pericolul iminent, probabil inevitabil de producere a unuei catastrofe de proportii gigantice ce va lasa in urma un Pamant ostil vietii, dupa ce, bineinteles dupa disparitia celei existente.

Criteriul evolutiv de baza pentru inscrierea in cadastrul galactic, descoperirea energiei termo-nucleare este unul dintre cele mai mari si utile descoperiri din istoria omenirii.

Din pacate, in mana unor lideri ignoranti, aceasta tehnologie s-a transformat in bombe ce au ajuns mijloace de manipulare si dupa situatia tensionata la care s-a ajuns, este indreptatit sa credem ca al treilea razboi mondial sa curme existenta glorioasa a pamantenilor.

Iarna nucleara, principalul efect al ridicarii de praf si fum ce vor permite doar razelor ultraviolete sa patrunda in atmosfera va cuprinde totul si cel mai probabil fiintele rationale ramase in viata vor avea de ales dintre moartea de foame sau cea prin sufocare.In nici un caz pamantul nu va mai putea fi exploatat si abia atunci oamenii vor constata, cu un gol in suflet ca si-au ucis pana si speranta.

In principiu zilele omenirii sunt numarate, dupa cum ne transmite si autorul prin mesajul textului, implicarea mediului in experimente daunatoare a dezlantuit dezastrul.

La fel cum a concluzionat si Naron, am inceput frumos, am evoluat mai repede ca altii dar tocmai acest avant ne-a impus o ignoranta ce ne va involua moral pana la autodistrugere.

| PompaDuru a răspuns:

Rezumat al operei
"Ce-si face omul cu mana lui"

Naron, apartinand stravechii stripe a Rigelienilor si fiind al patrulea din ginta sa care tinea cadastrul galactic avea un registru ce continea numele speciilor ajunse la inteligenta la aproape cel mai inalt nivel pe toata raza galaxiei. Separat de acest registru Naron mai detinea si un altul mai mic si subtire in care erau trecute cu mare consideratie speciile ajunse la o maturitate deplina si care stfel meritau a intra in Federatia Galactica.
Totusi aceste numee din register nu ramaneau pe veci deoarece cu trecerea timpului in urma anumitor circumstante unele rasele acestea au disparut, asadar fiind sterse din registru.
Naron il astepta pe curier pentru a primi noi vesti.Acesta fu placut impresoinat cand afla ca o alta aglomeratie de fapturi a ajuns la maturitate si chiar intr-un timp relative scurt. Asadar Naron fu nevoit sa treacu in registru denumirea planetei de origine a acestei specii asa cumm aparea in graiul bastinasilor TERRA.
Cutoate acestea Naron era putin rezervat cu privire la aceassta evolutie dar curierul protesta cu argumentul ca aceasta specie a descoperit energia termonucleara.
Tot vorbind despre aceasta descoperire a lor Naron a aflat o veste ce la cutremurat, aceea fiind ca experimentele nucleare au fost facute chiar pe TERRA. Acest lucru a dus la intristarea lui Naron. Imediat dupa asta TERRA a fost stearsa din registru.
Ca explicatie in final Naron a grait: "Inconstientii, sarmanii… Si cand te gandesti ce frumos incepusera…"

| fane99 a răspuns (pentru PompaDuru):

Multumesc big grin

| Budai_Samuel_1995 a răspuns (pentru PompaDuru):

E mai lung ca povestea