1. Nu e in regula sa inveti numai la test, este o prostie. Tu inveti pentru tine, nu pentru test, iar pentru tine, fiecare zi in care nu inveti este pierduta definitiv.
2. E ok sa te odihnesti o ora cand ajungi acasa, cu conditia ca apoi sa-ti faci temele temeinic si cu atentie.
3. In fiecare seara, dupa ce termini toate temele, copiaza 2-3 pagini de caiet cu scris citest. Intai vei fi lent, dar incet-incet vei ajunge sa scrii repede si citest.
4. Renunta complet la calculator in timpul anului scolar. Scoate-l din priza, desfa-i toate cablurile, pune totul in cutii, sigileaza-le si du-le undeva unde sa nu ai acces la el pana la vara.
5. Ca scoala este cea mai importanta investitie din viata ta si tot ce poti invata acum te va ajuta in viitor. Fara invatatura, viata este grea
Ideal ar fi sa dai la ce liceu vrei tu, nu la ce liceu vrea mama (desi pana la urma, ea iti plateste mancarea, facturile, etc.) Daca nu reusesti sa o convingi ca tu vrei la alt liceu, nu prea ai ce sa faci pana la 18 ani.
1. Orice ai face, nu o sa poti tine minte tot ce inveti. Sunt sigur ca ai uitat multe lucruri invatate in clasele anterioare, nu? Invata smart, nu hard. Si nu invata mai mult decat poti, nu-ti va folosi la nimic pe termen lung.
2. Da, in mod normal ar trebui sa te odihnesti si sa te relaxezi.
3. No idea, oricum nu vei mai scrie foarte mult de mana dupa ce vei termina scoala.
4. E viitorul tau, tu decizi, esti suficient de mare, nu?
5. Fiecare om are limitele lui. Media de 9.5 mi se pare foarte buna, mai ales daca ai numai colegi care invata foarte bine.
1-daca inveti lectie de lectie iti va fi mult mai usor la scoala, este mai greu dar gandeste-te ca o faci pentru tine, ambitioneaza-te
2-este normal sa te odihnesti cand vii de la scoala, creierul tau are nevoie de o pauza
3-problema cu scrisul e complicata, nu stiu ce sa iti sugerez
4-si eu am probleme cu statul la calculator, ca sa te ambitionez o sa-ti spun ceva: (de obicei la mine functioneaza si la televizor) ce poti sa faci pe calculator e sa stai gura-casca: sa te joci un joc de altfel stupid dar pe care tu il consideri interesant, sa stai pe facebook unde pe langa faptul ca sunt numai cretinitati, e un fel de "barfa" unde afli ce a mai facut vecinu', colegu' si mai stiu eu cine, navighezi ore intregi pana te plictisesti, tu ramai cu temele nefacute cei de la facebook cu banii.
5-ai putea sa lucrezi acasa in plus la materiile care sunt mai importante sau la care nu te descurci apoi sa-i arati profesorului ca sa te corecteze, sa faci meditatii