Peste 1-2 lingurite planta maruntita, pusa intr-un vas smaltuit, se toarna 250 ml apa clocotita; se acopera si se lasa la infuzat aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza prin presare pe o strecuratoare sau printr-un tifon. Daca e posibil pentru a obtine o infuzie cat mai completa, se recomanda, in mod deosebit ca, in prealaabil, recipientul sa fie preincalzit cu apa clocotica, dupa care se evacueaza apa. Se pune planta in recipient si se infuzeaza dupa procedeul descris mai inainte.
Ai un vas cu ceai de musetel fierbinte, te pui cu nasul deasupra lui, pui un prosop pe cap ca sa nu iasa aburii si traci pe gura scoti pe nas aburi.
Buna.
Fierbi apa in clocot, o dai la o parte de pe foc, apoi pui musetelul (pliculetul cu ceai), il lasi cca 5 minut acoperit cu un capac si apoi strecori ceaiul.
Daca
danida întreabă:
WoNdErFuL99 întreabă: