| 358ili a întrebat:

Suna ciudat dar de un timp am inceput sa ma documentez bine despre musulmani.Mi se parea la inceput ceva cu totul nou.Dar cu timpul am vazut mai multe aspecte.Cel mai mult am fost ingrozita cand am citit ca in majoritaea tarilor islamice se efectueaza circumcizia.Am studiat mult acest subiect din pur interes pentru a-mi alimenta mintea cu mai multe informatii. Dupa mai multe dati in care am studiat indelung aceste subiecte am descoperit ca nu numai musulmanii au acest obicei care pentru. noi este tabu ci si ca unele triburi africane sunt practicante a acestui ritaul dureros.As vrea sa flu mai multe.Nu stiu daca intelegeti bine ceea ce va comunic.Ati avut vreodata prietene/prieteni musulmani? Ati avut prietene/prieteni care au fost circumscrisi pentru a pastra firul traditie? Ati intalnit astfel de situatii sau mai la indemana ati comunicat cu personane de astfel de religi care v-au lamurit neintelegerile in conformitate cu acest subiect? Voi ce credeti? As vrea sa imi povestiti mai multe despre aceasta teama si sunt curioasa daca ati fost in fata unei situati precizate sau asemanatoare celei de mai sus. Funda! Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Circumcizia provine de la evrei, de la ei a fost imprumutata(din cate am citit) si pentru ei reprezinta un legamant intre ei si Dumnezeu. In Noul Testament se specifica faptul ca acest obicei nu mai este necesar deoarece legatura cu Dumnezeu este accesibila fiecaruia, nu numai evreilor. Musulmanii au imprumutat multe dintre obiceiurile evreilor. Triburile africane, dupa cate stiu eu, practica altfel acest ritual. Daca evreii si musulmanii sunt circumcisi la o varsta frageda(6 saptamani cred),africanii aplica circumcizia la un anumit ritual,cand baietii trebuie sa treaca niste teste pentru a dovedii ca au ajuns la maturitate. Din acel moment,baiatul are propria locuinta, este considerat barbat, are drepturi si se poate casatori. Nu am prieteni musulmani, dar am intalnit in treacat un baiat sirian. Parerea mea este ca circumcizia nu mai trebuie practicata, dupa cum scrie si in Noul Testament. Evreii continua acest ritual
care dateaza de aproape 4000 de ani atunci cand Dumnezeu i-a poruncit lui Avraam sa faca acest lucru. Acest lucru simboliza promisiunea lui Dumnezeu de a-i proteja pe urmasii lui Avraam (evreii) deoarece acesta i-a fost loial lui Dumnezeu si acesta i-a promis ca il va rasplati. Acest lucru nu mai e necesar fiindca Cuvantul lui Dumnezeu a fost raspnadit printre toti oamenii.
Asta e tot ce stiu, sper sa-ti fi fost de folos.

| 358ili explică (pentru suffarstar):

Multumesc pentru raspuns.De circumcizia la baieti am fost documentata mai mult dar paraca mintea mea inca schiteaza un semn de intrebare in legatura femeile de provenienta popoarelor de aceste religii.Da intr-adevar in Africa baieti sunt circumscrisi la varste fragede dar sunt si triburi in care cele sacrificate pentru alungarea spiritelor sau pentru a nu isi insela barbatul.Multumesc de raspuns mi-a fost util.
Pentru cei care sunt documentati sau au intalnit situatiile limita din intrebarea de mai sus astept raspunsuri happy

| suffarstar a răspuns (pentru 358ili):

Cu placere!

| lavinutsa a răspuns:

Da,sunt ciudati.
Stiai ca se pot casatorii cu neamurile?straight face