Incearca sa rogi pe cineva sa iti explice, cineva care stie.(Nu neaparat un coleg, intreaba un prieten din alta clasa). Alta solutie nu vad.
Succes!
Cred ca niciun profesor de logica nu stie sa explice mi s-a intamplat si mie, asa ca am absentat de la aceea lucrare.
Si eu am dat test din lectia aceea am luat 9 daca vrei sa te ajut da un msj privat
Silogismul este o formă de argumentare logică in care o propoziţie (concluzia) este inferată din alte doua propoziţii (premise). Exemplu: „Toate mamiferele acvatice sunt cetacee; toţi delfinii sunt mamifere acvatice; deci toţi delfinii sunt cetacee". Aristotel a definit silogismul in Analitica prima drept "o vorbire in care, dacă ceva a fost dat, altceva decat datul urmează cu necesitate din ceea ce a fost dat". Silogismul reprezintă un raţionament deductiv.
[modifică]
Legi de structură
1. Silogismul conţine trei propoziţii, doua premise şi o concluzie. Cel putin o premisa este afirmativă(se poate arăta că din doua premise negative nu rezultă cu necesitate o concluzie).
2. Silogismul conţine trei termeni, numiţi după mărimea relativă a sferei lor: major, mediu, minor.
3. Termenul mediu trebuie sa fie distribuit cel putin intr-o premisă pentru a putea face legatura intre termenii extremi.
4. Termenii extremi, majorul şi minorul, figurează separat in cate o premisă şi impreună in concluzie
[modifică]
Structura standard a silogismului
Premisa majoră, conţine termenul major sau mediu şi predicatul concluziei
Premisa minoră, conţine termenul minor sau mediu şi subiectul concluziei
Concluzia, conţine subiectul si predicatul
Exemplu:
Premisa majoră: Toţi oamenii sunt muritori
Premisa minoră: Socrates este om
Concluzie: Socrates este muritor
miauu întreabă:
CordovanRaul întreabă: