Cu facultatea de litere din cate stiu poti ajunge doar profesoara. dar daca vei iesi sefa de promotie la facultate si mai faci si master ca specializare poti ajunge fara probleme profesor universitar cu conditia sa ai si cursul ala. imi scapa acum D.P.P.D. parca ceva de pedagogie. te duci la concurs si daca vei fi pregatita si indeplinesti cerintele. esti ok. dar profesoara? cam prost in sistemul nostru de invatamant. ma refer la salar
Straduieste-te sa devii jurnalist/a. E o meserie frumoasa, bine platita si de viitor.
Îți place să scrii, dar cine va vrea să citească, cea ce vei scrie tu?
Oricum facultatea de litere, și în special una de provincie, este ca și cum nu ai avea, nici o facultate.
Dacă crezi că te duce capul să faci o meserie serioasă, ( profesor de limba română sau grafoman--scriitor--este o prostie oricum, și nu este ceva serios,) ar fi cazul să faci o meserie serioasă : medic, inginer, etc.
Oricum cei mai buni jurnaliști din România actuală sunt absolvenți de politehnică sau de facultăți serioase și nu de facultate de litere:
1)
C.T. Popescu,
Cristian Tudor Popescu s-a născut la data de 1 octombrie 1956 în orașul București. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Automatizări și Calculatoare din București, obținând diploma de inginer.
2) Victor Ciutacu
Victor Ciutacu (n. 1970, Sinaia) este un jurnalist român de origine evreiască [1], redactor șef la cotidianul Jurnalul Național și moderatorul emisiunii Vorbe Grele,
În anul 1989 se mută la București și se înscrie la Universitatea Politehnică București
3) Mircea Badea
Mircea Radu Badea (n. 24 februarie 1974, București) este un om de televiziune român.
După ce a absolvit Liceul de Informatică și Facultatea de Cibernetică din București...
4)Radu Moraru absolvent agronomie Iași
5) Emil Hurezeanu (Emilian; n. 26 august 1955, Sibiu) Între 1975 și 1979 urmează cursurile Facultății de Drept din Cluj-Napoca.
6) Gabriela Firea este și economistă
Stelian Tănase A absolvit Facultatea de Filosofie din București a Universității din București în 1977
Cei mai proști ziariști sunt cei ce au absolvit: litere, jurnalism sau facultăți religioase, etc
Mihai Gâdea teologie
Robert Turcescu jurnalism
Cristina Șincai
Cristina Sincai a terminat in 1994 Liceul teoretic Al. I. Cuza din Bucuresti, sectia limbi straine, iar din 1995 a urmat cursurile Facultatii de Jurnalism, Universitatea Hyperion, fiind licentiata la Universitatea Bucuresti pe specializarea Jurnalism multimedia.
Melania Medeleanu este o cunoscută prezentatoare română de stiri la postul Realitatea TV
Este absolventă a BBC Radio School și licențiată în Psihologie și Sociologie la Universitatea București.
Sunt surprins ca il pui pe Robert Turcescu printre jurnalistii prosti.
Problema mea e ca nu imi place deloc matematica, fizica etc. Oare la Psiho-Pedagogie as avea sanse mai mari? Sau ce alte specializari sunt inca cerute pe piata muncii (dar sa fie umane, nu de profil real).
În raport de Oana Lupea, Mircea Marian, Andrea Pora și de alte gunoaie jurnalito-băsiste, poate Robert Turcescu o fi chiar ziarist, dar în raport de un ziarist adevărat, este o catastrofă.
Problema mea e ca nu imi place deloc matematica, fizica etc.
Oare la Psiho-Pedagogie as avea sanse mai mari?
Sau ce alte specializari sunt inca cerute pe piata muncii (dar sa fie umane, nu de profil real).==nu este bună carnea de pasăre, dar o mâncam că este mai ieftină.
Dacă vrei să îți fie bine în viață, pierzi un an sau 2 din viață și înveți foarte bine: matematică, fizică, chimie și să zic anatomie și faci medicina sau o inginerie : calculatoare, energetică neconvențională - centrale eoliene, motoare pompe eoliene pentru irigații, centrale solar eoliene pentru producerea de hidrogen, motoare cu combustibilul hidrogen, centrale hidro de râu leneș care să producă hidrogen, centrale pe biogaz --, șamd. sau chiar legumicultură, horticultură, etc.
Daca ai medie mare mai bine mergi la fac in Cluj sau Bucuresti.
Poti deveni scriitor, evident, profesoara sau jurnalista presupun.
Pentru profesor universitar trebuie sa ai studii la nivel de doctorat cred, experienta si articole, studii publicate. Incepi ca si asistent universitar si apoi tot avansezi : lector, conferentiar si pe la 50 de ani profesor universitar.
BraiRotSkibidi întreabă: