anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt clasa a8a și peste puțin timp am evaluarea națională. Sunt foarte stresat deja, având în vedere că am luat 3.5 in simulare la mate, și 7 la romana. Am nevoie sa iau 8 ca sa pot intra la ce liceu mi-am propus, bineînțeles, e de uman, și nu știu dacă voi reuși. Am inceput sa reușesc să recuperez matematica, dar nu cred că o sa pot lua peste 6. Cum as putea face să treacă odată timpul și stresul în același timp, și să se sfârșească toată chestia asta cu bine.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai bine este tinandu-ti minte ocupata, facand exercitii si probleme la matematica. In felul asta, nu mai timp sa te gandesti la nimic si in plus, castigi invatind matematica.

| GheorgheNicovel a răspuns (pentru Violleta2022):

Am carti cu teste, deja am terminat 2 la romana, si 1 la mate, am inceput la altele.

| tro11face a răspuns:

Daca ai culegeri cu modele de subiecte lucreaza de pe ele. Daca nu, cumpara-ti. Este foarte important ca la matematica sa faci cat mai multe exercitii si teste pentru ca, cine stie, poate iti pica la examen ceea ce ai mai lucrat o data! Si eu sunt in a 8-a si fac la mate in jur de 2-3 teste pe zi iar la romana 1-2 si parintii nu sunt nici asa multumiti. La romana iti sugerez sa iti cumperi un caiet pe care sa scrii tot ceea ce iti trebuie: definitiile la speciile/genurile literare invatate, exemple din fiecare parte de vorbire/propozitie invatata, exemple de propozitii subordonate:subiectiva, predicativa, atributiva, completivele si circumstantialele etc. Adica mai pe scurt ia toata materia si trece-o pe acel caiet ca sa iti fie mult mai la indemana, si cand vei avea nevoie de o notiune o vei gasi acolo. Plus ca asa iti va fi mai usor sa retii, cel putin mie mi se pare mut mai putin dificil decat inainte. Si la romana lucreaza multe teste, fa tot felul de compuneri, argumentari, etc

| GheorgheNicovel a răspuns (pentru tro11face):

Am terminat deja 2 carti la romana de subiecte, si 1 la mate. Toate argumentarile le stiu perfect, trebuie doar sa le repet, toate rolurile, tot. Mai am de lucrat pe functii sintactice, si putin pe finețe si analiză.

| tro11face a răspuns:

PS: Atunci cand faci teste dupa modelul evaluarii nationale acasa cronometreaza-te, fii sigura ca nu iti ia mai mult de 2 ore un model, MAXIM 1 ora si 50-55 minute ca sa ai timp si sa te verifici apoi