Salut!
Eu cred ca poti gasi studenti bucurosi sa te ajute la preturi modice, care chiar cunosc materia.
Pfiuuuu, ba da eu cand am fost la mate info intensiv info nu stiam nici o boaba de informatica sefu, paleta m-am nascut si tot asa am ramas, mai bine ma descurcam la mate, romana, bio, oleaca de chimie, engleza etc.
In fine, in legatura cu "dilema" ta. Eu personal iti recomand sa ramai cu meditatiile la matematica intrucat beleaua e ca este materia de profil, din care dai OBLIGATORIU bacul, pe langa romana. La informatica nu este neaparat sa excelezi atat de mult, importante sunt cunostintele cu care ramai, si avand in vedere contextul epidemiologic actual situatia olimpiadelor e cam incerta. Mai bine participi la concursuri de robotica, TIC etc., intrucat intr-un fel compenseaza pentru faza cu olimpiada.
Daca esti singur in abilitatile tale din cadrul informaticii, nu este nevoie sa continui cu olimpiada daca inima iti spune ca e o cale batuta. Mai bine retii ce preda profesorul la clasa si eventual repeti acasa astfel incat sa nu ai probleme pe viitor.
Inteleg ce zici, doar ca mie mi-ar placea si sa obtin niste rezultate mai wow la olimpiade, chiar daca poate nu o sa ma ajute extrem de mult in viata. Am uitat sa mentionez ca sunt destul de in fata cu materia si la ore mi-a si zis profa ca pot lucra ce vreau eu
Daca nu vrei meditatii standard, atunci eu as avea trei optiuni:
-Centru de excelenta - Nu stiu daca esti inscris si participi, pentru ca nu ai mentionat, dar daca nu esti, trebuie neaparat sa te duci.
Din pacate nu este suficient sa te duci la CEX pentru olimpiada, in special la nationala, dar poate ajuta mult.
-Cursuri alternative- https://app.upper.school/. Faci un cont (daca nu ai cumva) si ar trebui sa iti apara curs de info pentru olimpiada. clasa a X-a. Partea proasta este ca aceste cursuri costa de cele mai multe ori intre 30 si 60 de lei pe saptamana, dar in continuare e mai bine ca la meditatii unde preturile pot ajunge pe la 80-100 de lei (nu stiu cat e in Cluj). Avantajul este ca intri int-o comunitate faina si primesti teme, quiz-uri, teste de antrenament.
-Incerci sa te pregatesti singur. Se poate, dar e mai greu. Nu mult mai greu totusi si cu putina ambitie poti ajunge sa iei si o medalie buna la nationala.