| AnnDaTv a întrebat:

Buna sunt in cl a V a si am dat teza. La un exercitiu trebuia sa spunem ce este " O " din propozitia "O bucata de batoc" ...Eu am pus Numeral Cardinal dar alti au spus articol hotarat, interjectie ...Ma ajutati? Ce este corect.

11 răspunsuri:
| ȘtefiȘtef a răspuns:

Eu zic ca e numeral cardinal. Interjectie nu e 100% dupa parerea mea. Cred ca tu ai zis ca e corect.

| SmileFreedom a răspuns:

Pai depinde de context. Daca era o bucata de batoc si doua de alt ceva era numeral cardinal.Dar daca era pur si simplu cred ca e articol hotarat.Asa ar fi normal.
Sper sa fi facut bine si sa iei 10! Mult succes!

| MissmysteriousS a răspuns:

Ai scris bine, este numeral cardinal(pentru ca se refera la numar)

| sunshine_5685 a răspuns:

Era bine numeral cardinal, numai daca propozitia ar fi sunat cam asa:'' o bucata de batoc, si doua de...''. insa, in cazul tau ''o'' este articol nehotarat:d

| Cristinna_8657 a răspuns:

Este corect si articol nehotarat si numeral

| imiplacesaajut a răspuns:

Este articol

| CristinaCriss001 a răspuns:

Cum ai pus tu. happy

| IoanaAndreea97 a răspuns:

Depinde. Daca e o bucata de batoc si doua de altceva atunci e numeral cardinal cum ai zis tu, dar daca e doar "o bucata de batoc", atunci imi pare rau dar e articol nehotarat, nu hotarat. funda?

| idnedelcu a răspuns:

Nu putem da un răspuns întrebării tale, pentru că nu ai scris tot enunţul. "O bucată de batoc" nu e propoziţie.

| Georgii53 a răspuns:

Eu cred ca ai spus corect`winking

| scotch a răspuns:

Buna...din propozitia pe care ai afisat.o "o" poate fi numeral sau articol dupa cum ai spus... daca ai da cu o propozitie din nainte si una dupa m.ar ajuta sa iti raspundbig grin