| popalex199999 a întrebat:

Sunt in clasa a 10-a la profil stiintele naturii bilingv engleza. Desi avem o profesoara care nu ne prea invata la informatica parintii mi-au spus ca ar fi bine sa ma axez pe informatica pentru ca cu informatica poti avea un viitor bun. Credeti ca e tarziu daca ma apuc doar acum, din clasa a 10-a serios de informatica? Normal, as lua ore in particular deoarece la scoala de la anul nici nu mai am informatica in progarama.

7 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Dar tu iti doresti asta? Cu adevarat in domeniul informaticii se castiga bine si ai in fata un viitor frumos dar daca ai dat la stinte ale naturii banuiesc ca vroiai sa devi medic. Oricum daca tu vrei sa te axezi pe info du-te la mate-info dar o sa fie destul de greu deoarece trebuie sa dai un tet si la MI se face o matematica mult mai grea deat cea de la SN.

| introduaicinumele a răspuns:

Poi si eu vreau tot in informatica sa lucrez, sunt a 8a, si la scoala nu am facut informatica, dar stiu desul de multe despre PC-uri, stiu si putin HTML. Pentru inceput invata sa lucrezi cu PC-ul tau, in loc sa te joci uita-te prin setari si prin astea ca sa stii sa-l folosesti si sa rezolvi o problema daca va aparea vreo una. Si apoi fa cursuri de programare (depinde ce vrei sa te faci, de exemplu pentru web developper trebuie HTML, CSS, JS etc.). Si neaparat trebuie sa te muti la profilul mate-info happy

| cristiiiiiii a răspuns:

Daca iti doresti cu adevarat sa te axezi pe informatica iti sugerezi sa te muti la un profil matematica-informatica

| schmoll a răspuns:

Salut,nu este nici odata prea tarziu,da poti avea un vitor bun in informatica,dar sunt multe domenii in domeniu informatici,de exemplu programare, design web, operare in calculator, din cate stiu la stiinte nu mai faci info din a 11, te poti transfera la mate-info,da nici acolo nu faci cine stie ce... daca vrei. poti reusi doar individual, mi-a spus mie o profa de info ce conducea lotul de olimpici:"Nu exista om care sa nu poata invata informatica, trebuie doar sa petreci mult timp cu ea, si ai sa intelegi totul", succes

| gabrriela a răspuns:

Daca vrei sa te apuci serios de informatica te sfatuiesc sa te transeferi la mate-info ( intensiv informatica) pentru ca din cate stiu eu cei de la stinte fac foarte putina informatica si asta doar in clasa a IX-a si a X-a iar in ceilalti 2 ani fac doar TIC.
Nu cred ca este tarziu sa te apuci acum si te ti de treaba sigur o sa reusesti.

| BornToDie67 a răspuns:

Niciodata nu e prea tarziu, bineinteles daca iti doresti cu adevarat sa faci acel ceva de care depinde viitorul tau!

| Marr117 a răspuns:

Întâi trebuie să te gândeşti ce vrei tu să faci şi ce-ţi place ţie. Este adevărat că părinţii îţi vor binele şi că sunt anumite avantaje în domeniu informaticii, dar trebuie să-ţi şi placă. Eu sunt la profil de mate-info, tot clasa a 10-a. Şi până acum am avut 1 oră de info pe săptămână, dar din a 11-a am îneţeles că se complică lucrurile, adică vom aveam 2-3 ore şi parcă în a 12-a 4 ore. Nu ştiu să-ţi spun sigur. Plus că informatica este grea din punctul meu de vedere şi dacă nu-ţi place nu are rost să te transferi. Baftă oricum!