| Aaanon a întrebat:

Sunt in clasa a 12a si vreau sa dau la facultatea de medicină generala, la Iasi, ma pregătesc intens. Ideea este ca la chimie eu învăț mult si fac teste, dar de exemplu daca eu sunt la jumătatea materiei si dau de un exercițiu din primele capitole, nu imi mai amintesc foarte bine toate detaliile si toate reactiile. Credeti ca este o problema cu modul în care învăț? Sau efectiv trebuie repetate de multe ori? In alta ordine de idei, voi, cei care dati anul asta la facultate, cum stati cu materia si la chimie cum procedati cu invatatul-va dati teste după fiecare capitol terminat? Va multumesc mult!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu vei retine niciodata ceea ce inveti papagaliceste si nu intelegi logic.
Nu este de ajuns sa citesti ceva si sa memorezi, ca uiti dupa ceva vreme.
Chimia, fizica si matematica, se invata cu creioenul in mana, invatand formulele si facand sute de exercitii, ca sa poti sa le intelegi logic, reactiile dintre ele!

| Violleta2022 a răspuns:

Daca inveti papagaliceste, nu vei retine niciodata formulele chimice, de aceea ai acum probleme, sa-ti aduci aminte acum de ele.
Invata elementele si reactiile chimice logic, intelege-le, fa exercitii ca sa le poti intelege reactiile si asa vei avea toate sansele sa stii acele formule intotdeauna.
Chimia, fizica si matematica, nu se invata papagaliceste, ci logic, cu creionul pe hartie, facand exercitii, problemesi experimente in laborator!