„În fizică, toți magneții au doi poli între care se face distincția după direcția fluxului magnetic. În principiu, acești poli se pot numi oricum, de exemplu „+" și „−", sau „A" și „B". Pe baza folosirii magneților în trecut în busole, ei au fost numiți însă „polul nord" (sau mai explicit „polul orientat spre nord"), „N", și „polul sud" (sau „polul care se îndreaptă spre sud"), „S", polul nord fiind cel care se îndreaptă spre nord, deoarece este atras de polul nord magnetic al Pământului. Întrucât polii opuși se atrag, Polul Nord Magnetic al Pământului este deci un pol „sud" magnetic. Analog, Polul Sud Magnetic al Pământului este din punct de vedere fizic un pol „nord" magnetic." (sursa: ro.wikipedia.org)
„Oamenii de știință spun că polul nord magnetic, care de două secole se află situat în sălbăticia glacială a Canadei, pe Insula Ellesmere, se mută în prezent spre Rusia. Acest fenomen cauzează deja probleme în domeniul aviației.
Geologii cred că polul nord magnetic (care este diferit de Polul Nord adevărat, axa pe care se rotește Pământul) se mișcă din cauza transformărilor petrecute în nulcleul lichid al Terrei, care conține fier lichid." (sursa: totb.ro)
Nordul magnetic corespunde Sudului geografic si invers. Asta e marea filozofie si e oarecum logic. Altfel cum ar putea functiona busola daca magnetii de acelasi tip se resping?
Lasa lenea si pune mana si cauta singur(a). Dupa ce ca ai la dispozitie o infinitate de informatii pe Internet, te astepti sa-ti dea altcineva mura-n gura si sa-ti faca proiectul pe care l-ai ignorat toata vara!
Adi1987 întreabă: