| CotiTza a întrebat:

Buna, sunt student in anul 1 dar pana acum nu am invatat deloc.Dar imi doresc tare mult sa invat dar nu pot retine nici o mica fraza. NU ma pot concentra va rog sa ma ajutati

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cine te obliga sa mergi la facultate?
Sunt o gramada de alt ocupatii la care nu trebuie sa retii aproape nimic. big grin

| Catrice a răspuns:

1. Încearcă niște lecitina.
2. Normal ca nu poți retine în câteva zile ce nu ai învățat un semestru

| Ineys a răspuns:

Ma nici eu n-am invatat nimic pana acum, si-a venit sesiunea. Ce sa zic, invat si eu de cand ma trezesc vreo 4-5 ore, pana mi se ia de tot si cam aia e.

4-5 ore pe zi timp de 4-5 zile, prind ceva inainte de un examen. Dupa trece, ma apuc de urmatoru, tot la fel 4-5 ore pe zi.

Pana acum sunt ok, mai am 2 de dat big grin rolling on the floor.

Nu e problema ca nu te poti concetra, nu intelegi ceea ce inveti.

Eu si la ora 3 noaptea rupt de somn, daca citesc ceva si inteleg imi intra automat in cap si nu uit chestia aia.

Daca nu esti undeva unde trebuie tocit, trebuie sa pui mana si sa intelegi ceea ce inveti nu doar sa citesti over and over sperand ca-ti ramane in cap.

Asa ma chinuiam eu sa invat formulele la fizica. Le citeam de pe caiet si ma rugam sa-mi ramana in cap... dar nu, nu s-a intamplat asa pana nu le-am scris de vreo 5-10 ori pe caiet.

Doar cu cititu nu merge.

Citeste ceva, apoi apuca-te si scrie ceea ce ai citit. Unde nu mai tii minte uita-te in curs/seminar si vezi ce e.
Dupa incearca sa scrii iar si iar, pana poti scrie tot din capul tau fara sa te uiti pe notite.

Asta mi se pare cea mai buna metoda de a retine ceva, si nici nu trebuie cine stie ce concentrare. Odata ce scrii ceva de 5 ori e imposibil sa nu-ti ramana in cap.