| Ana282003 a întrebat:

Buna!
Sunt studenta la facultatea de Litere și daca cineva a mai studiat în acest domeniu, as avea o întrebare. In momentul in care citeați o carte, întocmeați și un conspect pentru acea carte? Mulți colegi de-ai mei mi-au spus că ei fac un conspect la fiecare carte în parte, dar asta ia extrem de mult timp. Nu știu dacă m-ar ajuta sa îmi amintesc toate detaliile peste mai mulți ani, doar citind acel conspect.
Va mulțumesc!

13 răspunsuri:
| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Eu de regula ma bazez pe ce imi amintesc din carte si pe notitele de la seminar.Nu cred ca trebuie sa te obosesti sa mai faci si un conspect.

| Ana282003 explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Mulțumesc pentru sfat!
O sa incerc sa îmi extrag anumite elemente care mă interesează, însă doar din cărțile de critica. Daca într-o săptămână am 5 cărți de citit, mi se pare imposibil sa realizez un conspect pentru fiecare.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru Ana282003):

Mie-mi spui? Doar la un curs am de citit 10 romane, 23 de poezii si vreo 8 eseuri semestrul asta.Deci si eu ajung sa am 3/4 carti de citit in paralel.

Te înțeleg. Macar, am ales ceva ce îmi place. Nu pot sa spun că toate fronturile literaturii sunt pentru mine, pe unele le critic, pe altele le ador, dar macar ma regăsesc aici.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru Ana282003):

Da, si eu la fel.Chiar daca este dificil, nu as alege niciodata altceva.

E forte frumos, dar și încurajator, că aud asta, și nu varianta "n-am avut altă opțiune".
Succes!

| IreneeDiana a răspuns:

Buna!
Nu sunt la litere, sunt la drept.
Dar, fiecare carte citită de mine a fost însoțită de un conspect…
Pe mine personal ma ajuta mult, extrem de mult!

| Ana282003 explică (pentru IreneeDiana):

Mulțumesc!
Ceea ce m-a oprit, cumva, din a face acest lucru este faptul că am undeva la 5 sau 6 cărți de citit săptămânal, iar în cursul săptămânii, nu prea am timp decât să îmi fac temele primite și să mai citesc din cursuri. O sa incerc in weekenduri. Nu știu cum este la voi orarul, dar am trei zile pe săptămână când am cursuri până la ora 20, și lunea am doar un curs.

| IreneeDiana a răspuns (pentru Ana282003):

Știu cum este.
Sunt in Italia e mai greu aici, cred…
Cumva îmi scriu totul vinerea
Iar apoi sâmbăta și duminica am timp de citit și conspectat

Mulțumesc pentru răspuns!
Sinceră să fiu, am cursuri in cadrul cărora, de multe ori, se realizează doar o introducere, apoi, cine dorește să aprofundeze, trebuie sa consulte anumite cărți. Dar, in principal, nu se rezuma doar la curs.

| IreneeDiana a răspuns (pentru Ana282003):

Ciudat…
Vreau și eu timp de aprofundare, acum sunt invidioasa pe tine laughing)

Mi-ar placea sa mi se predea, așa, cel puțin, înțeleg eu mai bine, când cineva îmi explica anumite aspecte. Adică, gândește-te că, la literatura engleza, in primul semestru, am parcurs epoca veche in trei și luni ceva, ceea ce e imposibil, sa traversezi secole întregi în atât de puțin timp. Practic, sunt prezentate lucrurile de căpătâi, care au pus bazele creației in acele vremuri, pentru restul, munca pe cont propriu. Știu că, poate, la majoritatea facultăților este așa, doar că, atunci când am ales sa studies in acest domeniu, m-am așteptat la faptul că, in mediul universitar, mi se va face un inventar in care sa vizualizez toate fațetele a ceea ce mă interesa pe mine in principal, literatura, mai puțin lingvistica. Aparent, nu e chiar așa. Anul I se spune că e cel mai greu, sper sa fie așa.

| IreneeDiana a răspuns:

Încearcă!
Nu ai nimic de pierdut. blushing