| emiliadana17 a întrebat:

Buna! Sunt venită din Ucraina de 3 ani, am terminat a10 a științe ale naturii. As vrea sa știu dacă as putea da bac la BIO in ucraineana, același subiect doar ca in limba mea.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce nu intrebi direct la liceu? Câti de aici crezi că au trecut sau trec prin situatia ta?

| mihai69 a răspuns:

Poți da numai proba de limba maternă (dacă ai urmat un liceu cu limba de predare ucraineană). Celelalte probe se dau în română. Dar nu strică să întrebi și la liceu sau la inspectoratul școlar, poate eu nu am informația corectă.

| relian a răspuns:

Asa si tu intrebi pe aici reguli sau legi din invatamint? Intreaba direct la scoala unde doresti sa dai bacalaureatul, pe aici nu stiu citi straini sunt care sa fi fost in situatia ta.

Plus de asta, te informezi direct la sursa, mai credibil ca aia nu cred ca e pe aici careva.
Apoi legile se schimba in RO dupa cum bate vintul, din 4 in 4 ani laughing asa ca daca cineva ar fi fost in situatia ta, nu poti fi sigur ca inca se poate ceo facut stiu si eu cine acu 3-4 ani in urma.

Dar nu cred ca accepta aia sa dai tu bacu in limba ta.Nu stiu de accepta sa dea careva in engleza laughing dapai in alte limbi.
Tu cum ai trecut clasa daca nu stii limba romana? Adica din ce spui, ai facut ceva scoala in RO, acolo cum te-ai descurcat?

Daca ai facut cate clase spui tu si ai fost ok, nu vad de ce nai fi si la bac la fel.
Nuti fa griji ca de nu vorbesti corect aia nor sa te treaca, dai bacu la alte materii, nu la gramatica limbi romane, profesorii aia banui ca is intelegatori, mai ales cand stiu ca tu esti din alta tara, cel putin eu asa as face.

| UserRo10 a răspuns:

Din pacate nu poti face asta. Poti doar in loc de BAC la limba romana sa dai limba materna, dar stiu ca poti da doar germana, maghiara si italiana.

| HonorEtpatria a răspuns:

În România, minoritațile au dreptul de a învăța în limba maternă, orice persoană dintr-o minoritate ajungând să susțină proba bacalaureatului la limba maternă, pe lângă proba la limba și literatura română, plus o materie oarecare (în funcție de profil și/sau la alegere).