| BalkanGains a întrebat:

Bună sziua oameni buni, am o intrebare oare la care facultă e mai bine sa dau? Ca gen eu nu ma pot decide, m-am limitat la doua optini la Facultatea de Inginerie Aerospațială si Facultatea de Litere. Care e mai buna de facut care sunt avantajele si dezavantajele?
Tin sa mentionez ca am 23 de ani si nu lucrez momentan, am luat bacul acu 4 ani dar nu m-am angakat.

4 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Sunt curios cum ajunge cineva să se "limiteze" la două opțiuni diametral opuse...Îmi este greu de crezut că ești exact la fel de interesat și de ingineria aerospațială și de litere...

| BalkanGains explică (pentru johnnny123):

Ai putea sa fii mai putin judging si sa nu mai arunci cu urà spre mine, da?
Mie a-mi place la fel de mult ingineria aerospatialà si literele. De mic am fost pasionat de rachete si de spatiul cosmic, tin minte ca atunci cand aveam opt ani am vazut cum decola o raketà la televizor si de atunci a fost visul meu sa ajung in spatiu, nu m-a paradit niciodata, da? Iarla litere am decis ca vrea sa dau pe la 16 sau 17 ani, cand am inceput sa scriu schite si nuvele si cred ca sunt chiar fortè talentant. Am un condey periculos cum s-ar soune laughing
Dar dilema mea era la care sa dau, dar voi dûsmani sunteti gelousi pe mine si de-aia aruncatî cu hate spre mine.

| johnnny123 a răspuns (pentru BalkanGains):

1. "Ai putea sa fii mai putin judging si sa nu mai arunci cu urà spre mine"

Nu te cunosc suficient de mult încât să te urăsc. Eram doar curios cum poate cineva să aibă opțiuni atât de divergente, mai ales la o vârstă la care ar fi trebuit să-și fi ales demult drumul.

2."De mic am fost pasionat de rachete si de spatiul cosmic, tin minte ca atunci cand aveam opt ani am vazut cum decola o raketà la televizor si de atunci a fost visul meu sa ajung in spatiu"

În cazul ăsta ar trebui să înțelegi că facultatea de inginerie aerospațială nu formează astronauți. Ca să ajungi în spațiu trebuie să fii selectat și să duci la bun sfârșit niște programe extrem de dificile, care nu prea sunt accesibile românilor.

În plus, ai mai făcut ceva în direcția asta de la vârsta de 8 ani când ai văzut racheta la televizor? Ți-ai petrecut cei 15 ani care au trecut de atunci studiind intens matematică, fizică, astronomie? Un om cu adevărat pasionat asta ar fi făcut.

3. " Iarla litere am decis ca vrea sa dau pe la 16 sau 17 ani, cand am inceput sa scriu schite si nuvele si cred ca sunt chiar fortè talentant."

Nu doar fortè talentat, ci și extrem de modest. În plus, dacă ai decis să dai la Litere "pe la 16 sau 17 ani" de ce la 23 de ani încă ai dubii? Dacă erai serios în legătură cu pasiunile tale, până acum puteai să termini Facultatea de Litere și să fii în primul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială. În schimb, tu pui întrebări pe TPU.

Dar bănuiesc că tot "dușmanii geloși" te-au oprit să faci lucrurile astea.

Dar cred că ai puțină dreptate... Sunt un pic gelos pe un om care la 23 de ani și-a păstrat naivitatea și ignoranța unui copil de 8 ani.

Răspuns utilizator avertizat