| RyanCarter2008vonArad a întrebat:

Bună, Știți cum aș putea să îmi îmbunătățesc engleza, adică vreau să învăț cât mai multe fraze/ expresii idiomatice, engleza shakespeariană, să știu la care verbe mai exact trebuie să adaug terminația -st și -est, cum ari fi: „knowst" sau „knowest" în loc de „know".
Pe scurt vreau să-mi îmbunătățesc engleza astfel încât să știu mai bine decât un englez sau un american obisnuit, nu pentru ca să depășesc nivelul de începător, îmi trebuie deoarece aș vrea să scriu niște versuri în engleză și pentru face niște traducerii. Vă mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| UnleashedPsycho a răspuns:

Încearcă să te uiţi la filme fără subtitrare sau, dacă nu poţi urmări, cu subtitrare în engleză.
Citeşte cărţi netraduse şi notează absolut orice cuvânt pe care nu-l cunoşti.
Foloseşte chat-uri sau site-uri asemănătoare cu http://www.mylanguageexchange.com/ pentru a pune în practică ce ai învăţat sau să înveţi mai mult.
Mie vorbitul cu oameni străini mi se pare cea mai eficientă, am reuşit să găsesc câţiva oameni cu care comunic şi acum şi ori de câte ori am nevoie mă ajută. Pentru engleza shakespeariană cărţile te-ar ajuta mai mult.
Succes!

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Citeste cat mai mult (lucrari in engleza) si cu pixul in mana.

| Teardrop a răspuns:

Depinde ce enegleză vrei să vorbeşti.
Pronunţia britanică e total diferită de cea americană. Eu o prefer pe cea britanică. E mult mai plăcută urechii.

Faza cu terminaţiile...
Ştii că la participii, pronunţia e [t] [d] sau [i:d]
Când verbul se termină deja în t sau d, terminaţia se citeşte [i:d].

| RyanCarter2008vonArad explică (pentru Teardrop):

M-ar interesa engleza veche, cea care seamănă cu germana și pe care o folosește Shakespeare și Byron, care de origine e britanică dar din câte am observat nu toți britanicii au acel accest specific. Deci să spunem engleza britanică deoarece-i mai poetică, dar ca accent m-ar interesa accentul american, însă acum vreau să mă concentrez asupra origini limbi și a gramatici limbi engleze shakespieriene, the early modern English.