| Cristina_6892 a întrebat:

a citit cineva Monastirea Aegesului? Puteti sa-mi spuneti daca este adevarat ca Ana, sotia lui Manole a fost zidita in temeliile manastirii chiar si in viata reala. Puteti sa ma ajutati?

5 răspunsuri:
| Robert a răspuns:

Da a fost zidita intre pereti.

| Veverixxu a răspuns:

Pai asta e o legenda despre care se spune ca a fost adevarata!

| VeVeriţaa a răspuns:

Cornel2121, "Vasile Alexandri" nu are nicio vină. Monastirea Aegesului este o creaţie populară, adică cu autor necunoscut.
Întâi am vrut să îi reproşez Cristinei că a întrebat "a citit cineva Monastirea Aegesului? ". Ai dreptate, nu toţi au citit.
Este un mit, nu cred că este adevărată jertfa, şi nici nu contează, opera şi mesajul ei sunt importante.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.in primul rand manastrirea este ff frumoasa si merita sa mergi acolo.Pai.acum depinde:este o legenda, iar legenda are si putina fictiune(minciunelelaughing ) si putin adevar.Nimeni nu poate stii cu siguranta daca a fost sau nu zidita Ana. Poate ca aceasta chestie au facut-o numai pentru clienti(care sunt in numar foarte mare din cauza acestei legende)sau a fost si putin adevarat.Totusi,mitul este unul interesant si fie sau nu adevarat este dintre cele mai cunoscute din Romania.

| cornel2121 a răspuns:

"Monastrirea Argesului" este o alegorie masonica în care iți spune ca nimic nu se construiește fără sacrificiu(Vasile Alexandri a fost mason). Normal ca nu este real.